10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSeară interculturală a minorităților albaneze și evreiești din Oltenia

Seară interculturală a minorităților albaneze și evreiești din Oltenia

Universitatea din Craiova organizează joi, 2 aprilie, de la ora 17.00, la Casa Universitarilor o nouă seară interculturală din cadrul Proiectului ”Revitalizarea și promovarea patrimoniului cultural al minorităților din Oltenia în contextul diversității culturale”,  la care sunt invitați să participe reprezentanţi ai minorităților albaneze și evreiești din Oltenia.
Proiectul implementat de Universitatea din Craiova prin Facultatea de Litere în parteneriat cu Institutul de Etnografie și Folclor „Constantin Brăiloiu” al Academiei Române și Institutul Norvegian de Teologie din Oslo, Norvegia în perioada 2014-2015 continuă activitățile de promovare a elementelor de specificitate ale culturii minorităților din Oltenia.
Momentele de interactivitate vor fi urmate de momente artistice susținute de Ansamblul Asociației Liga Albanezilor din România – Filiala Craiova.

Proiectul oferă șanse culturale egale tuturor minorităților etnice din Oltenia prin promovarea pertinentă a fiecăreia. Proiectul susține diversitatea culturală prin apariția primului studiu interdisciplinar în care se regăsesc, în oglindă, trecutul și prezentul fiecărei minorități etnice (bulgari, greci, evrei, italieni, cehi, armeni, albanezi, sârbi, rromi) ca identităţi multiple prin: tradiţii, obiceiuri, modul de abordare a educaţiei şi a societăţii din perspectivă interculturală. Proiectul dezvoltă servicii culturale care trezesc interesul pentru fenomenul artistic în rândul tuturor culturilor  minoritare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS