6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Acţiuni ale poliţiştilor de la Rutieră

Dolj: Acţiuni ale poliţiştilor de la Rutieră

Efectivele Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naţionale şi Europene au organizat ieri o acţiune pentru prevenirea şi combaterea evenimentelor rutiere cauzate de viteză. Ca urmare a abaterilor constatate au fost aplicate 52 sancţiuni de peste 5.020 de lei, dintre care 35 pentru viteză neregulamentară, 8 permise de conducere fiind reţinute în vederea suspendării.

De asemenea, în perioada 23.03.-29.03.2015, poliţiştii Biroului Rutier Craiova au organizat şi executat o acţiune, pe principalele artere rutiere din municipiul Craiova,  o acţiune pe linia prevenirii evenimentelor rutiere cauzate de neacordarea de prioritate pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea străzii.
Poliţiştii rutieri craioveni au constatat şi aplicat 280 sancţiuni contravenţionale, din care 70 amenzi au fost aplicate pentru prioritate pietoni, valoarea sancţiunilor depăşind 46.000 de lei. Totodată, au fost reţinute în vederea suspendării 79 premise de conducere şi retrase 6 certificate de înmatriculare.

În aceeaşi perioadă poliţiştii acţionat şi pe linia prevenirii accidentelor cauzate de traversarea neregulamentară.  Astfel, au fost aplicate 350 sancţiuni contravenţionale de peste 33.000 de lei, dintre care 218 amenzi au fost aplicate pietonilor pentru traversare prin alte locuri decât cele special amenajate şi semnalizate corespunzător.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS