16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: 37 de percheziţii la contrabandişti de ţigări

Dolj: 37 de percheziţii la contrabandişti de ţigări

Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova  împreună cu ofiţeri de poliție judiciară din cadrul  Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova şi Piteşti, Serviciilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt, Gorj, Mehedinţi şi Vâlcea şi poliţişti de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Dolj au efectuat astăzi 37 percheziţii domiciliare şi la sediile unor societăţi comerciale de pe raza judeţelor Dolj, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în contrabanda cu ţigarete.

Potrivit procurorilo, în perioada octombrie 2014- martie 2015,  pe raza judeţului Dolj şi a unor localităţi limitrofe a acţionat o grupare de criminalitate organizată transfrontalieră care a avut ca principală preocupare infracţională contrabanda cu ţigarete provenite din Serbia, Bulgaria, Republica Moldova şi Ucraina.

Cu ocazia percheziţiilor  au fost găsite şi ridicate 30.000 de pachete de ţigarete provenite din contrabandă.

Prejudiciul cauzat prin sustragerea de la plata taxelor şi accizelor datorate bugetului de stat este în cuantum de peste 400.000 de euro.

Procurorii DIICOT-Craiova au găsit la locuinţele suspecţilor  şi 6000 de euro falşi. Inculpaţii au reuşit să pună în circulaţie peste 2000 de euro, iar banii erau aduşi din Italia.

La sediul DIICOT- Serviciul Teritorial Craiova vor fi aduse, în vederea audierii,  un număr de 8 persoane.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS