8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFaza naţională a concursului interuniversitar de fizică "Dragomir Hurmuzescu” la Universitatea din Craiova

Faza naţională a concursului interuniversitar de fizică „Dragomir Hurmuzescu” la Universitatea din Craiova

Departamentul de Fizică din cadrul Facultăţii de Matematică şi Ştiinţe ale Naturii din cadrul Universităţii din Craiova organizează în perioada 27-28 martie 2015, la Craiova, faza naţională a concursului interuniversitar de fizică „Dragomir Hurmuzescu”. Concursul se află la a patra ediţie şi se constituie într-o manifestare aniversară, marcând 150 de ani de la naşterea fizicianului.

Cei mai buni studenţi fizicieni din cinci centre universitare importante din ţară: București, Cluj, Craiova, Iași și Timișoara, se vor întâlni la Craiova, într-o competiţie care se desfăşoară la un nivel ştiinţific ridicat, pentru a găsi soluţii ingenioase la problemele propuse spre rezolvare sau pentru a prezenta rezultatele obţinute în domeniul lor de interes.
Proba scrisă pentru studenții din anul I și II se va desfășura în sala C124, între orele 9:00 și 12:00, iar susținerea prezentărilor studenților de la anul III se va face în sala C228, între orele 14:00 și 18:00. În ceea ce privește susținerea prezentărilor, se vor urmări aspecte precum originalitatea temei alese, complexitatea, creativitatea, culegerea, dar și interpretarea datelor experimentale, siguranța și claritatea răspunsurilor la întrebarile formulate.

Paralel cu acest eveniment, Departamentul de Fizică din cadrul Facultății de Matematică și Științe ale Naturii organizează în perioada 27-28 martie 2015, la Craiova, întâlnirea Consorțiului Facultăților de Fizică din cele cinci centre universitare din România. Astfel, reprezentanții facultăților de fizică vor pune bazele unor colaborări viitoare și vor discuta despre armonizarea planurilor de cercetare, respectiv a planurilor de învățământ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS