5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjZeci de percheziţii pentru o evaziune fiscală de aproape un milion de euro

Zeci de percheziţii pentru o evaziune fiscală de aproape un milion de euro

Macofil a fost una dintre societăile de construcţii vizate de poliţişti  (Foto: Eugen Măruţă)
Macofil a fost una dintre societăile de construcţii vizate de poliţişti
(Foto: Eugen Măruţă)

Poliţiştii din Gorj au derulat ieri 21 de percheziţii la firme de construcţii ai căror patroni sunt suspectaţi că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 4.200.000 de lei, prin evaziune fiscală şi înşelăciune prin emitere de documente de plată fără acoperire. Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române, cele 21 de percheziţii au loc la sediile unor firme de construcţii şi de materiale de construcţii din Bâlteni, Băleşti, Târgu Jiu şi Bârseşti. Au fost ridicate documente, iar mai multe persoane au fost aduse la audieri, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj. De asemenea, între societăţile verificate se află şi firma viceprimarului din Bâlteni, Dumitru Oprea, sau societatea Macofil din Târgu Jiu, firmă care produce materiale de construcţii.
„Sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj şi a celor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au efectuat o acţiune pe linia combaterii evaziunii fiscale şi înşelăciunii, ocazie cu care au desfăşurat 21 de percheziţii domiciliare pe raza judeţului, la mai mulţi agenţi economici. Prejudiciul total creat este de aproximativ 4,2 milioane de lei“, a declarat Lucian Stroe, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj.
Descinderile s-au făcut la Macofil, la un depozit din Bălești, dar și la firma la care a fost administrator Dumitru Oprea, viceprimarul din Bâlteni. „S-au făcut niște percheziții, dar la sediul în care a fost firma mea, unde nu mai sunt administrator. Au căutat documente. Faptele nu vizează perioada în care eram eu acolo“, a declarat viceprimarul comunei Bâlteni, Dumitru Oprea.
Firma Macofil a fost una dintre puţinele companii producătoare de materiale de construcţie din judeţul Gorj listate la Bursă. La un moment dat, valoarea acţiunilor Macofil a crescut foarte mult, iar fostul patron al firmei a devenit milionar în euro. În urma unor anchete, administratorul firmei a ajuns după gratii, unde şi-a găsit şi sfârşitul. În ceea ce priveşte ancheta care vizează un prejudiciu de aproape un milion de euro, procurorii şi poliţiştii vor continua audierile şi astăzi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS