17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSpectacol caritabil pentru salvarea unei vieţi - Două fetiţe au nevoie de mama lor diagnosticată cu cancer

Spectacol caritabil pentru salvarea unei vieţi – Două fetiţe au nevoie de mama lor diagnosticată cu cancer

loredana nita

În această seară, de la ora 19.00, sunteţi aşteptaţi la hotel-restaurant Meliss, din Craiova, la concertul caritabil destinat strângerii de bani pentru tratamentul Loredanei Niţă, de 38 de ani, diagnosticată cu cancer. Împreună avem posibilitatea să oferim o şansă la viaţă acestei tinere!

Loredana Niţă este mama a două fetiţe, în vârstă de trei, respectiv cinci ani. În urmă cu trei ani, toate planurile şi liniştea acestei familii au fost date peste cap în momentul în care Loredana a fost diagnosticată cu cancer la sân. Problemele de sănătate s-au agravat, în prezent aceasta având metastaze la creier. Povestea Loredanei Niţă aţi putut să o aflaţi în ediţia din 18 martie a Gazetei de Sud: „Speranţă pentru Loredana! La cei 38 de ani, o mamă luptă să învingă cancerul (http://www.gds.ro/Local/2015-03-18/speranta-pentru-loredana-la-38-de-ani,-o-mama-lupta-sa-invinga-cancerul/)“. Este o persoană extrem de credincioasă, cu o capacitate uriașă de sacrificiu, de altruism și de dragoste. Timp de opt ani şi jumătate a simțit o mare nevoie de a fi aproape de Biserică, motiv pentru care a îmbrăcat haine monahale şi s-a retras la Mănăstirea Cârcea. A urmat apoi cursurile Facultății de Teologie din cadrul Universității din Craiova, iar în 2009 a renunţat la viaţa monahală pentru a-şi întemeia familia mult visată. S-a căsătorit cu Adrian Niţă, conferenţiar la Specializarea Filosofie, în cadrul Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Sociale – Universitatea din Craiova şi cercetător la Academia Română, şi este mama a două fetiţe, Teodora şi Miruna. Familia a devenit prioritatea acestei tinere, ea dedicându-se complet creşterii copiilor, iar aceşti ultimi ani sunt, după cum mărturiseşte, cei mai frumoşi din viaţa ei…
Singura speranţă de însănătoşire a acestei femei este acum un tratament inovator ce poate fi făcut într-o clinică din străinătate. A primit o speranţă la viaţă de la Clinica Burzynski, din Houston, însă pentru a beneficia de tratamentele de nouă generaţie are nevoie de o sumă mare, între 60.000 şi 67.500 de dolari.
Soţul Loredanei a iniţiat un manifest, „Hope for Loredana“, un site unde puteţi găsi informaţii complete despre povestea tinerei femei şi toate investigaţiile medicale pe care le-a făcut până acum (http://hopeforloredana.ro/). Pe acelaşi site, Loredana are un jurnal unde povesteşte, prin intermediul soţului, chinurile prin care trece, durerile insuportabile pe care le are, dar şi speranţele… A fost creat şi un cont pe Facebook, Hope for Loredana, iar astăzi, pe 25 martie, va fi organizat un concert caritabil care va fi susţinut de către trupa FeedBack din Craiova, la hotel-restaurant Meliss, situat pe bulevardul Carol I, nr. 104. Intrarea va fi liberă, invitaţii vor putea să facă donaţii într-o urnă sigilată, iar banii vor ajunge în contul Loredanei.

Alte modalităţi de a ajuta

Toţi cei care doresc să ofere sprijin Loredanei Niţă o pot face on-line, prin transfer bancar, PayPal, intrând pe pagina  hopeforloredana.ro sau virând în contul BCR, titular Niţă Loredana Gabriela: BCR RO91RNCB0496088839590001 (RON);  RO66RNCB0084088839590002 (EUR) cod SWIFT: RNCBROBU;  RO39RNCB0084088839590003 (USD), cod SWIFT: RNCBROBU.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS