11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj750.000 de lei pentru Secția de Ortopedie a SCJU Craiova

750.000 de lei pentru Secția de Ortopedie a SCJU Craiova

Pacienții internați la Secția de Ortopedie vor beneficia, în curând, de alte condiții. Secției i-au fost alocate 750.000 de lei de la CJ Dolj pentru reparații curente, iar licitația este în derulare. (Foto: Arhiva GdS)
Pacienții internați la Secția de Ortopedie vor beneficia, în curând, de alte condiții. Secției i-au fost alocate 750.000 de lei de la CJ Dolj pentru reparații curente, iar licitația este în derulare. (Foto: Arhiva GdS)

Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Craiova beneficiază de încă o investiție importantă din partea Consiliului Județean (CJ) Dolj. Autoritatea județeană a scos la licitație, în urmă cu câteva zile, contractul „Reparații Curente Etajul VI la Clinica de Ortopedie, Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova“, care are o valoare estimată de 750.000 de lei fără TVA. CJ Dolj a anunțat încă de la începutul anului că anumite etaje ale celei mai mari unități sanitare din regiunea Olteniei vor intra anul acesta în reabilitare.

Cum se va lucra?

Lucrările care se vor executa la Ortopedie cuprind, printre altele, tencuieli, zugrăveli și vopsiri interioare, montaj de tâmplărie interioară din PVC și de gresie și faianță. Pe lângă acestea, vor fi efectuate lucrări la instalațiile termice, sanitare și electrice. Managerul SCJU Craiova, Bogdan Fănuță, a explicat că nu se va intra pe toată secția și a povestit cum s-au desfășurat până acum lucrările în spital.
„În general, nu lucrăm pe spații foarte mari, adică nu o să intre pe toată secția odată, ci o să intre pe bucăți. Până acum, de când am început anul trecut cu reparațiile, am găsit modalitatea de a lucra inițial în saloane. Se închid ușile, se lucrează în saloane, pacienții se mută și ei în alte saloane. Când se termină patru dintre ele – noi așa am procedat – mutăm pacienții în ele și mergem mai departe cu încă patru până când se termină întreaga secție. La final, se intervine pe holul central, pentru că acolo este numai de zugrăvit. Este un disconfort, însă aceste lucrări trebuie făcute. Vorbim despre reparații curente. Coloanele nu se schimbă, dar se vor schimba țevile din coloane către calorifere, chiuvete, toalete“, a explicat Fănuță.

Două etaje în 2015 și încă unul în plan pentru 2016

Managerul SCJU Craiova a mai precizat că în planul CJ Dolj pentru acest an sunt două etaje, dar și un al treilea pe care se va intra, cel mai probabil, în 2016. „Anul acesta vorbim despre lucrări cu investiția CJ Dolj la etajele VI (Ortopedie și Neurologie) și VII (Urologie și Ginecologie) și la nodul central, cu totul. Aceasta este ordinea pe care și-a asumat-o CJ Dolj. După aceea, dacă anul acesta se termină cele două etaje – plus ce mai facem și noi din banii pe care îi avem -, au zis că vor continua. Probabil că va intra CJ Dolj pe etajul V, noi urmând să continuăm investițiile proprii. Am început acum cu Secția de Reumatologie și am vrea să continuăm și cu Oncologia“, a încheiat Fănuță.
CJ Dolj a alocat, la începutul anului, atunci când a fost votat bugetul județului, o sumă reprezentativă de bani pentru SCJU Craiova. Patru milioane de lei au fost alocate pentru reparațiile curente. Pentru execuția extinderii și modernizării spațiului de morgă și prosectură, CJ Dolj a prevăzut două milioane de lei, iar pentru dotările și echipamentele medicale ale Clinicii de Cardiologie, nouă milioane de lei. Pentru realizarea de investiții au mai fost prevăzute în buget aproximativ 23 de milioane de lei pentru proiecte aflate în derulare. Vorbim despre Clinica de Cardiologie, modernizarea stației electrice de la spital și extinderea Unității de Primiri Urgențe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS