12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSpitalul Județean Craiova a început renovarea

Spitalul Județean Craiova a început renovarea

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SJU) Craiova face pași pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă de zeci de ani. De ceva timp, spitalul a început reabilitarea, modernizarea şi renovarea mai multor clinici.

Cea mai mare unitate medicală oltenească capătă o nouă înfățișare. După zeci de ani în care clinicile spitalului nu au beneficiat de nici o îmbunătățire, acum a venit timpul să fie igienizate și modernizate. Primul aspect care îi sare în ochi unui pacient atunci când ajunge în spital este curățenia. Așa că, în ultimul timp, conducerea unității a încercat să găsească soluții pentru îmbunătățirea condițiilor. Cu muncitori veniți de la Penitenciarul Craiova s-a lucrat și încă se lucrează zi de zi. În doar câteva săptămâni, în funcţie de fondurile disponibile şi urgenţe, s-a lucrat în Clinica Chirurgie Generală III. Astfel, de săptămâna trecută, pacienţii aflați aici se pot bucura de condiţii mai bune de internare. Pentru prima dată, după mai bine de 40 de ani, în această secție au fost schimbate gresia şi faianţa în toate toaletele. Cu ajutorul persoanelor private de libertate au fost înlocuite vasele de WC, au fost emailate căzile şi au fost montate chiuvete noi.

Uşile vechi şi uzate din Clinica de Reumatologie au fost înlocuite

Lucrările au ajuns și în Clinica de Reumatologie. Aici vin pacienţii care au nevoie de serviciile medicale de reumatologie, recuperare medicală fizică sau balneologie. În prezent, este mobilier modern în toate toaletele de pe secţie. Totodată, uşile vechi şi uzate au fost înlocuite cu unele noi, din PVC. Gresia şi faianţa au fost schimbate în totalitate, de acelaşi tratament având parte şi racordurile de pe secţie, înlocuite direct din ţeava principală.
Fondurile pentru renovarea Clinicii de Reumatologie provin din bugetul spitalului, dar şi din sponsorizări obţinute de către medicul-şef de clinică, prof. univ. dr. Paulina Ciurea.
Pentru o mare parte din toate aceste lucrări, spitalul a beneficiat și de sponsorizări. Una dintre cele mai importante a fost cea oferită de fabrica de ceramică din Câmpina, judeţul Prahova, care a trimis pentru diverse secţii din unitatea sanitară 80 de lavoare şi 80 de seturi de WC.

Banii vin de la conducerea spitalului și din sponsorizări

O nouă înfățișare a căpătat și Clinica de Neurochirurgie, iar lucrările aici sunt încă în derulare. Conducerea spitalului a anunțat că în mai puţin de două săptămâni este programată finalizarea acestora și înlocuirea uşilor din clinică. Cheltuielile aferente sunt asigurate din donaţii, dar şi din fondurile obţinute de Asociaţia Medicilor Neurochirurgi prin direcţionarea celor 2% din impozitul pe venit. Dr. Bogdan Fănuță, managerul SJU Craiova, a precizat că își dorește să extindă lucrările de renovare în toate zonele spitalului. „Acum ne-am apucat de renovarea Clinicii de Reumatologie. Ne dorim să mergem mai departe cu acest lucru și către Clinica de Oncologie, unde este nevoie de reabilitare. Din cele două echipe de oameni privați de libertate care lucrează în spital ne dorim ca una să rămână să lucreze în partea de spital ce cuprinde etajul cu Reumatologia și Gastroenterologia, și una să se mute în clădirea unde se află bolnavii de cancer“, a declarat managerul unității medicale.
Fiind una dintre cele mai mari unităţi medicale din ţară, în unele clinici ale Spitalului Județean sunt probleme și cu aparatura medicală. În acest proces de modernizare, actuala administraţie a spitalului face demersuri și în acest sens.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS