16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPrimăria Craiova a semnat contractul de execuție pentru Calea București

Primăria Craiova a semnat contractul de execuție pentru Calea București

Primăria Craiova a semnat contractul de execuție pentru proiectul cu finanțare europeană „Dezvoltarea transportului ecologic în municipiul Craiova“. După cum GdS anunța în urmă cu aproximativ două săptămâni, asocierea Martin Rose România SRL Timişoara – Delta ACM 93 SRL Bucureşti – Electromontaj SA Bucureşti – Elektroline AS Praga (Cehia) este cea care va executa lucrarea, contra sumei de 29.071.295,57 lei, inclusiv TVA.
Lucrările constau în reabilitarea sistemului de alimentare cu energie electrică pentru tramvaie, dar și în amenajarea unor spaţii de parcare şi dotarea acestora cu puncte de reîncărcare pentru autovehiculele cu motoare electrice sau hibrid. Acestea se vor amenaja adiacent părţii carosabile în spaţiul aferent trotuarelor, pe zona cuprinsă între accesul la Electroputere Parc Mall şi Pasajul Electroputere, respectiv în zona blocurilor T5 – T6. Totodată, firma va trebui să execute și piste pentru biciclete pe Calea București, pe lungimea cuprinsă între intersecțiile cu bulevardele Carol I și Decebal. Amenajarea pistelor se va face pe trotuare, în spatele zonelor verzi şi al parcărilor existente. Acestea vor avea lăţimea de un metru și vor fi făcute cu reducerea lățimii trotuarelor, dar și cu menţinerea aliniamentului copacilor şi al stâlpilor de iluminat.
Nu în ultimul rând, carosabilul de pe Calea București, pe sectorul dintre bulevardul Carol I și Pasajul Electroputere, va fi reabilitat, iar nouă peroane de tramvaie vor fi repoziționate după traversarea intersecțiilor, față de poziția lor actuală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS