12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPercheziții la contrabandiștii de țigări

Percheziții la contrabandiștii de țigări

Polițiștii mehedințeni au confiscat miercuri peste 1.000 de pachete de țigări de contrabandă (Foto: IPJ Mehedinti)
Polițiștii mehedințeni au confiscat miercuri peste 1.000 de pachete de țigări de contrabandă (Foto: IPJ Mehedinti)

Ofițerii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Craiova, Piteşti, Olt, Gorj, Mehedinţi şi Vâlcea, coordonați de un procuror DIICOT din Craiova, au descins, ieri-dimineață, la 46 de locații din Dolj, Mehedinți și Vâlcea. Cele mai multe descinderi (43) au fost făcute în Craiova și în mai multe localități din Dolj, cum ar fi Călărași, Dăbuleni, Breasta, Predești. Au fost vizate mai multe persoane și societăți comerciale suspectate că ar fi implicate în contrabanda cu ţigări.
Din investigaţiile procurorilor DIICOT s-a stabilit că, „în perioada octombrie 2014 – martie 2015, pe raza judeţelor Dolj şi Mehedinţi a acţionat o grupare infracţională transfrontalieră, care a avut ca preocupare contrabanda cu ţigarete provenite din Serbia, Bulgaria, Republica Moldova şi Ucraina. Prejudiciul cauzat prin sustragerea de la plata taxelor şi accizelor datorate bugetului de stat este de peste 250.000 de euro“.
După descinderi, la sediul DIICOT din Craiova au fost aduși pentru audieri zece suspecți, iar ofițerii de combatere a criminalității organizate au ridicat 2.200 de pachete de țigări netimbrate, mai multe telefoane mobile, calculatoare și laptopuri, dar și sumele de 58.500 de lei și 2.000 de euro, bani care, susțin oamenii legii, ar proveni din comerțul cu țigări de contrabandă. La acțiunea de ieri au participat și ofițerii Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă.
Tot ieri, pe raza localității Prunișor, Mehedinți, poliţiştii au oprit pentru control un autoturism condus de un doljean de 31 de ani. În urma controlului, polițiștii mehedințeni au descoperit, într-un loc amenajat special în partea din spate a mașinii, 1.050 de pachete de țigări netimbrate. Reprezentanții IPJ Mehedinți au mai precizat că șoferul doljean este cercetat pentru comiterea infracțiunii de deţinere în afara antrepozitului fiscal de mărfuri accizabile nemarcate sau marcate necorespunzător peste limita legală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS