16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Poeții sărbătoresc Ziua Mondială a Poeziei

Craiova: Poeții sărbătoresc Ziua Mondială a Poeziei

Vineri, începând cu ora 14.00, în sala „Acad. Dinu C. Giurescu” a Bibliotecii „Alexandru și Aristia Aman”, este programat un moment poetic dedicat Zilei Mondiale a Poeziei. Manifestarea este organizată de instituția gazdă, Asociația culturală Carmina Balcanica și revista Mozaicul. Moderator va fi scriitorul Nicolae Marinescu (director revista Mozaicul). Invitați în cadrul evenimentului sunt cunoscuți poeți din Cetatea Băniei și elevi de la Colegiile Carol I și Elena Cuza care vor citi din creațiile proprii.
Tot vineri, Casa de Cultură “Traian Demetrescu” organizează un spectacol-lectură de poezie – „Singuri printre poeţi”, eveniment care va avea loc de la la ora 18.00, în Salonul Medieval al Instituţiei. La acesta vor participa doisprezece poeţi craioveni – Ionel Ciupureanu, Maria Dinu, Liliana Hinoveanu, Gabriela Lazăra, Daniela Micu, Petrişor Militaru, Livia Moreanu, Gabriel Nedelea, Mădălina Nica, Constantin M. Popa, Alina Rece, Aurelian Zisu, cărora li se va alătura un invitat surpriză. Întâlnirea va fi moderată de Petrişor Militaru, poet şi redactor al revistei culturale “Mozaicul”. Scopul spectacolului este acela de a sărbători poezia şi de a susţine creaţia artistică a poeţilor craioveni, precum şi de a  promova poezia ca artă deschisă tuturor oamenilor.
Intrarea publicului la aceste două manifestări este liberă.
Celebrată în lume la data de 21 martie, Ziua Internaţională a Poeziei a fost declarată de UNESCO, începând din anul 1999, drept o recunoaștere a faptului că oamenii de litere și de cultură, poeții și scriitorii din întreaga lume și-au adus o contribuție remarcabilă la îmbogățirea culturii și spiritualității universale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS