9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Casiera unei primării a furat 11.000 de lei din bugetul instituţiei

Gorj: Casiera unei primării a furat 11.000 de lei din bugetul instituţiei

Casiera Primăriei Turburea din judeţul Gorj şi-a însuşit bani din bugetul instituţiei şi a făcut o pagubă de peste 11.000 de lei, scriu jurnaliştii de la  stirileprotv.ro.

Suma furată provenea din taxele şi impozitele plătite de localnici. Femeia le-a dat oamenilor chitanţe, dar a falsificat exemplarele rămase la primărie şi a băgat în buzunar diferenţa dintre sume. Astfel, a încercat să faca rost de bani pentru a-si ajuta fiul, care avea datorii din cauza jocurilor de noroc. Femeia este cercetata acum pentru delapidare.
Primarul comunei Turburea a descoperit recent ca in casieria unitatii sunt mai putini bani decat cei incasati de la oameni. Ion Barca, primarul comunei Turburea a declarat că îi spusese casierei să aibă grijă la banii încasaţi. „Am avetizat-o de fiecare dată, Ioana, să nu faci prostii în hârtii şi încontinuu i-am spus să depună banii”.

Primarul le-a cerut angajaţilor să verifice toate încasările făcute de casieră şi aşa a fost descoperit un prejudiciu de peste 11.000 de lei. Edilul a sesizat imediat poliţia. Localnicii spun că nu aşa ar fi trebuit să rezolve casiera problemele pe care le avea cu fiul său. „O fi avut probleme, dar trebuia sa spună, că o ajuta toata lumea. Şi eu am probleme şi toţi avem, nu e un motiv să furi.”
Poliţiştii au deschis pe numele casierei un dosar penal pentru delapidare. În plus, chiar dacă va acoperi prejudiciul, ea îşi va pierde locul de muncă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS