8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCentrul Militar Zonal Dolj caută tineri pentru școlile militare

Centrul Militar Zonal Dolj caută tineri pentru școlile militare

MApN a scos la concurs, pentru anul de învățământ 2015-2016, aproape 1.100 de locuri
MApN a scos la concurs, pentru anul de învățământ 2015-2016, aproape 1.100 de locuri

Centrul Militar Zonal Dolj anunță că, în această perioadă, recrutează tineri care vor să participe la examenele de admitere în instituțiile militare de învățământ pentru a urma o carieră militară.
Potrivit reprezentanților Centrului Militar Zonal (CMZ) Dolj, tinerii, atât băieți, cât și fete, care vor să urmeze cursurile colegiilor naționale militare, ale școlilor de maiștri militari și subofițeri sau ale academiilor militare în anul de învățâmânt 2015-2106, se pot prezenta la sediul de pe strada General Dragalina, nr. 60A, unde vor primi consiliere și își vor întocmi dosarele de candidat.
Anul acesta au fost scoase la concurs 360 de locuri (din care 60 pentru fete) la colegiile naționale militare, 429 de locuri(din care 59 pentru fete) pentru învățământrul militar universitar și 299 de locuri (din care 35 pentru fete) pentru învățământrul militar postliceal.
Informațiile detaliate despre criteriile de recrutare, documentele necesare întocmirii dosarului de candidat, dar și despre probele de selecție și concursul de admitere se pot obține și telefonic, la numerele 0251/540344 și 0251/414741 ale Biroului Informare Recrutare al CMZ Dolj. Aceste informații pot fi găsite și pe pagina de internet a Ministerului Apărării Naționale – mapn.ro.
Militarii craioveni au mai comunicat că programul cu publicul este în zilele de luni, miercuri, joi și vineri, între orele 8.30 – 16.30, iar marțea până la orele 18.30.
„Experienţa de viaţă şi profesională pe care o poţi dobândi în armată cu greu poate fi acumulată în alt domeniu. Şi nu este dată doar de provocările trăite în misiunile din ţară şi străinătate, de numeroasele ocazii de a călători, de a vizita locuri noi şi de a cunoaşte noi culturi, dar şi de numeroasele contacte umane, de viaţa în colectivitate şi lucrul în echipă, de prieteniile noi şi solide bazate pe camaraderie şi solidaritate umană. Toate acestea duc aventura şi ineditul în viaţa oricărui tânăr dornic de a-şi depăşi limitele şi de a trăi viaţa din plin“, spun reprezentanții Ministerului Apărării Naționale pe pagina de internet dedicată recrutării tinerilor pentru unitățile militare de învățământ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS