10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAdministrator acuzat că a înșelat APIA cu 400.000 de lei

Administrator acuzat că a înșelat APIA cu 400.000 de lei

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție din Craiova au comunicat că miercuri s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea inculpatului Cristian Badea, administratorul SC Silvornamental SRL Cioroiași, Dolj. Bărbatul este acuzat de comiterea infracțiunilor de folosire cu rea-credință de documente false pentru obținerea de fonduri europene, înșelăciune, participație improprie la fals intelectual și la fals material în înscrisuri oficiale.
Anchetatorii au reținut că, „în perioada 2010 – 2013, inculpatul Badea Cristian, în calitate de administrator al SC Silvornamental SRL, a folosit și prezentat, cu rea-credință, la dosarele privind cererile de plată înregistrate la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură – Centrul Județean Dolj, documente false prin contrafacerea subscrierii, care conțineau date nereale și inexacte precum și declarații incomplete și inexacte“. În baza acestor documente, bărbatul ar fi obținut ilegal fonduri din bugetele Uniunii Europeane pentru campaniile aferente anilor 2010, 2011, 2012 și 2013, în valoare totală de 400.856 de lei. „De precizat este faptul că inculpatul Badea Cristian a determinat alte persoane, care au comis faptele fără vinovăție, să întocmească în fals o parte din înscrisurile folosite la fraudarea acestor fonduri“, au mai reținut procurorii anticorupție.
Administratorul Cristian Badea a fost dus în arestul IPJ Dolj, urmând să fie prezentat în fața magistraților cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile. Procurorii DNA Craiova au mai explicat că în acest dosar se fac cercetări față și de alte persoane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS