10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljA murit la aproape două luni după ce s-a împușcat în cap

A murit la aproape două luni după ce s-a împușcat în cap

Anchetatorii au stabilit că bărbatul a intrat în casa Ștefaniei și a împușcat-o mortal (FOTO: Arhiva GdS)
Anchetatorii au stabilit că bărbatul a intrat în casa Ștefaniei și a împușcat-o mortal (FOTO: Arhiva GdS)

Bărbatul de 52 de ani, din comuna Cârcea, care și-a împușcat mortal soția, după care a încercat să-și pună capăt zilelor, a murit la Spitalul de Urgență Craiova, la o lună și trei săptămâni după ce s-a împușcat în cap.
Potrivit procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în seara zilei de 11 ianuarie, Constantin Cristofir, de 52 de ani, din comuna Cârcea, s-a dus la Zănoaga hotărât să-și ucidă soția, pe Ștefania Cristofir.
Cei doi se căsătoriseră în urmă cu aproape un deceniu, însă în ultimul timp se certau tot mai des. Înainte de Crăciun, femeia a plecat din Cârcea la mama sa, în localitatea Zănoaga. După primele cercetări, anchetatorii au stabilit că, în jurul orei 18.30, bărbatul și-a parcat mașina, un Daewoo Cielo, pe o uliță, la câteva zeci de metri de casa părintească a soției. Avea la el o pușcă de vânătoare Baikal, pe care o deține legal și o dosise într-un sac. Bărbatul a smuls câteva scânduri din gard, a intrat în curte și a ajuns în casă, unde se aflau Ștefania și mama sa. După un schimb de cuvinte, Constantin a tras un foc de armă în tavan, apoi a împușcat-o mortal pe Ștefania. Și-a reîncărcat pușca, a mai tras un foc în aer, după care și-a pus arma sub bărbie și a apăsat pe trăgaci. Crima s-a petrecut sub privirile mamei Ștefaniei, care le-a explicat anchetatorilor că, deși casa se umpluse de fum, a văzut cum fiica sa a fost împușcată de Constantin. Alertați de împușcături, vecinii au ieșit să vadă ce s-a întâmplat, iar când au aflat că Ștefania a fost împușcată mortal au sunat la 112. Constantin Cristofir a fost găsit în viață și a fost transportat cu o ambulanță SMURD la Spitalul de Urgență Craiova, unde medicii au stabilit că a fost rănit grav.
Procurorii doljeni au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de omor calificat și așteptau ca bărbatul să-și revină pentru a putea fi audiat și pus sub acuzare. Miercuri seară, Constantin Cristofir a murit la Spitalul de Urgență Craiova. Medicii legiști au stabilit, în urma autopsiei, că bărbatul și-a pierdut viața din cauza leziunilor suferite prin împușcare, dar și din cauza unei bronhopneumonii. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au precizat pentru GdS că, după decesul inculpatului, cel mai probabil se va dispune clasarea dosarului privind comiterea infracțiunii de omor calificat asupra Ștefaniei Cristofir.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS