5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Proiect pentru realizarea unei parcări supraetajate în Piaţa Centrală

Craiova: Proiect pentru realizarea unei parcări supraetajate în Piaţa Centrală

SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL a anunţat că, în cursul acestui an, intenţionează să realizeze o parcare supraetajată în Piaţa Centrală din municipiu. Aceasta ar urma să dubleze numărul de locuri de parcare oferit în prezent clienţilor Pieţei Centrale. „Actuala parcare, cu intrare din strada Vasile Alecsandri, numără 60 de locuri, care de multe ori se dovedesc insuficiente. De aceea, ne-am gândit la realizarea unei parcări supraetajate, deasupra celei actuale care să ofere un plus de aproximativ 35-40 de locuri celor care vin să-şi facă aici cumpărăturile. Tot în Piaţa Centrală va fi amenajată anul acesta, la intrarea din strada Nicolae Bălcescu, o altă parcare, cu o capacitate de circa 20 de locuri. Nu garantăm că, prin aceste investiţii, se va rezolva problema parcărilor în zonă, dar cu siguranţă se va observa o îmbunătăţire a situaţiei în această privinţă, pentru că am realiza, practic, o dublare a numărului de locuri de parcare oferite clienţilor pieţei”, a declarat Claudiu Neagoe, administrator al SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL.

În lista de investiţii aferentă bugetului pentru anul 2015 a fost inclusă deja suma de 25.000 de lei, alocată pentru realizarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic al acestei parcări supraetajate, iar punerea în practică a acestui proiect se va face cu fonduri atrase.
„Pentru realizarea efectivă a acestui obiectiv de investiţii, avem în vedere contractarea unui credit de un milion de lei, sumă pe care dorim să o restituim într-o perioadă de 3 ani. Ratele ar fi suportate din veniturile preconizate pe baza încasărilor viitoare, fără ca activitatea curentă a societăţii noastre să fie afectată”, a menţionat Claudiu Neagoe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS