21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalAmbulatoriul Spitalului Orăşenesc Horezu a fost reabilitat

Ambulatoriul Spitalului Orăşenesc Horezu a fost reabilitat

Primăria Horezu a anunţat finalizarea Proiectului „Reabilitarea, modernizarea şi dotarea Ambulatoriului la Spitalul Orăşenesc Horezu”.
Valoarea totală a proiectului a fost de 8.073.643,08 de lei. Valoarea eligibilă a proiectului a fost de 6.340.887,00 de lei, din care: 6.214.069,26 de lei – cheltuieli nerambursabile şi 126.817,74 de lei – contribuţia beneficiarului. Valoarea cheltuielilor neeligibile ale proiectului s-a ridicat la 188.606,00 de lei. Valoarea T.V.A. aferentă cheltuielilor prevăzute în proiect s-a cifrat la 1.554.150,08 lei.
Beneficiarii proiectului sunt locuitorii oraşului Horezu, precum şi cei din localităţile învecinate: Stroeşti, Slătioara, Berbeşti, Alunu, Sineşti, Grădiştea, Măldăreşti, Copăceni, Frânceşti, Tomşani, Vaideeni, Oteşani, Costeşti, Bărbăteşti şi Pietrari.
Reabilitarea a constat în înlocuirea acoperişului, montându-se învelitoare de ţiglă metalică, inclusiv jgheaburi şi burlane noi pentru toată clădirea; termoizolare cu saltele semirigide de vată minerală cu grosime de 8 cm (între căpriori, care au fost reparaţi); s-a reparat capital şarpanta existentă; s-au reabilitat termic pereţii externi ai întregii clădiri prin montarea, pe exterior, a unui strat de polistiren de 5 cm. grosime, peste care s-a executat o tencuială armată cu plasă din plastic;  s-au executat zugrăveli lavabile interioare şi exterioare pentru toată clădirea; s-a refăcut trotuarul din jurul clădirii, pe o lăţime de un metru, cu pante spre exterior, pentru îndepărtarea apelor de fundaţia clădirii; s-au reparat capital instalaţiile electrice, termice, alimentare cu apă şi sanitare; unitatea a fost dotată cu echipamente medicale specifice activităţilor prestate în cadrul ambulatoriului. Lucrările de reabilitare au durat 27 de luni.

„Îmbucurător este faptul că, în ultimele 4 – 5 luni, încurajaţi de noile condiţii medicale din ambulatoriu, 5 medici de specialitate au optat pentru a presta servicii medicale în această unitate spitalicească”, a spus primarul Ilie Fârtat Ilie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS