16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPompierii doljeni au aniversat Ziua Protecției Civile

Pompierii doljeni au aniversat Ziua Protecției Civile

Pompierii doljeni au aniversat vineri 82 de ani de Protecție Civilă în România
Pompierii doljeni au aniversat vineri 82 de ani de Protecție Civilă în România

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Oltenia“ Dolj au aniversat, vineri, în Sala Mare a Primăriei Craiova, 82 de ani de Protecție Civilă în România. La festivitate au participat reprezentanţi ai administraţiei locale şi judeţene, dar şi reprezentanții structurilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.
Data de 28 februarie este ziua în care pompierii aniversează, în fiecare an, Ziua Protecției Civile, iar vineri, reprezentanții ISU Dolj au aniversat 82 de ani de la apariţia Protecţiei Civile în România. Pentru a marca acest moment aniversar, în Sala Mare a Primăriei Craiova a fost organizată o festivitate în cadrul căreia reprezentanţii autorităţilor locale şi judeţene le-au mulţumit salvatorilor doljeni pentru faptul că îşi fac zi de zi meseria. După o scurtă prezentare a semnificaţiei zilei de 28 februarie şi prezentarea mesajului inspectorului general al IGSU, col. Constantin Florea, a luat cuvântul prefectul judeţului Dolj, Nicolae Sorin Răducan. Prefectul i-a felicitat pe salvatorii care, „prin misiunile dificile executate pun apărarea vieții și sănătății populației mai presus de a lor“. Cu această ocazie, Nicolae Sorin Răducan a amintit faptul că, datorită pompierilor, nu au fost înregistrate pierderi de vieți omenești când județul Dolj a fost lovit de inundații.
După ce au luat cuvântul reprezentanții Consiliul Județean Dolj, ai Primăriei Craiova și cei ai polițiștilor și jandarmilor doljeni, inspectorul șef al ISU Dolj a dat citire ordinelor de înaintare în grad înainte de îndeplinirea stagiului minim pentru doi subofițeri și trei ofițeri, care s-au remarcat în activitatea desfășurată. În încheierea festivității, pompierii au oferit flori femeilor din sală, după care au mers pe esplanada Teatrului Naţional „Marin Sorescu“, unde au prezentat o parte din tehnica din dotarea ISU Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS