11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSpectacol umanitar pentru o fetiță bolnavă de leucemie

Spectacol umanitar pentru o fetiță bolnavă de leucemie

Soliștii Ansamblului „Maria Tănase“ vin în sprijinul micuței Annes Iacobescu (Foto: Ansamblul Maria Tănase)
Soliștii Ansamblului „Maria Tănase“ vin în sprijinul micuței Annes Iacobescu (Foto: Ansamblul Maria Tănase)

Ansamblul Folcloric „Maria Tănase“ va susține joi, 5 martie, de la ora 18.00, pe scena Filarmonicii „Oltenia“ din Craiova spectacolul caritabil „Speranță pentru viață“. Soliștii, grupul de dansatori și artiștii Ansamblului, alături de Corala de la Liceul de Arte „Marin Sorescu“, copiii de la Clubul Arti și micuțul solist Denis Drăghici vin să îi întindă o mână de ajutor micuței Annes Iacobescu. Fetița de zece ani, al cărei caz a fost prezentat și în paginile Gazetei de Sud pe 28 ianuarie 2015 („La zece ani, Annes Elena luptă cu leucemia“), a fost diagnosticată cu leucemie mieloblasică M7. Șansele sale la viață depind de suma de 150.000 de euro, bani de care familia sa nu dispune.
Publicul craiovean îi va putea asculta pe renumiții soliști ai Ansamblului, printre care Niculina Stoican, Mariana Ionescu Căpitănescu, Constantin Enceanu, Petrică Mîțu Stoian și alții, alături de Orchestra și dansatorii de la „Maria Tănase“.
„Vom prezenta publicului un program din care fac parte melodii consacrate, dar și jocuri populare oltenești culese din zona Romanațiului, Câmpia Băileștiului, de pe Valea Dunării. Sperăm să strângem cât mai multe fonduri pentru a ajuta acest copil“, au precizat reprezentanții Ansamblului „Maria Tănase“.
Preţul unei invitații cu valoare donată este de 25 de lei. Ele pot fi achiziționate de la agenţia Filarmonicii „Oltenia“ și de la sediul Ansamblului Folcloric „Maria Tănase“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS