5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţi: Sute de angajaţi ai RAAN au protestat la Drobeta Turnu Severin

Mehedinţi: Sute de angajaţi ai RAAN au protestat la Drobeta Turnu Severin

(Foto: mhalert.ro)
(Foto: mhalert.ro)

Peste 700 de angajaţi ai Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare (RAAN) au participat în această după-amiază la un marş de protest organizat în municipiul Droberta Turnu Severin, relatează Mediafax.ro. Protestatarii au blocat o stradă din apropierea Prefecturii Mehedinţi, ei cerând Guvernului protecţie socială şi un răspuns clar privind modul în care vor fi închise platformele Romag Prod şi Romag Termo. Oamenii au început să se adune, în jurul orei 15:30, pe strada Smârdan, după care au plecat în marş pe strada Traian, care a fost închisă traficului rutier.

Cei aproximativ 700 de angajaţi de la RAAN prezenţi la protest s-au oprit pe esplanada din faţa Palatului Administrativ, unde au sedii Prefectura Mehedinţi, Consiliul Judeţean şi Primăria Drobeta Turnu Severin. Oamenii au acuzat Guvernul şi autorităţile locale că au ştiut de ani buni că RAAN se va închide şi nu au adus investitori în judeţ care să preia forţa de muncă. Nemulţumirea oamenilor este cu atât mai mare cu cât de curând au aflat că nu s-au plătit contribuţiile la sistemul asigurărilor sociale, astfel că persoanele disponibilizate nu ar putea intra în şomaj sau nu ar putea primi plăţi compensatorii.

În condiţiile închiderii RAAN, Ministerul Economiei, al Energiei şi sindicatele au adoptat un memorandum care vizează acordarea de plăţi compensatorii şi venituri de completare pentru salariaţii disponibilizaţi, dar şi închiderea controlată a platformelor Romag Termo şi Romag Prod, care ar reduce problemele de mediu generate de hidrogenul sulfurat din instalaţii. Sindicaliştii susţin că Guvernul întârzie aprobarea memorandumului, acesta fiind principalul motiv al organizării acţiunii de protest.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS