22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj24 de posturi de educator şi 15 de învăţător, declarate vacante

24 de posturi de educator şi 15 de învăţător, declarate vacante

Veste bună pentru sute de profesori doljeni. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj au publicat lista posturilor, catedrelor vacante sau rezervate din învăţământul preuniversitar, pentru anul şcolar 2015 – 2016. În total, sunt disponibile la nivelul judeţului peste 900 de posturi, fiind vorba de catedre care pot fi ocupate atât pe o perioadă determinată, cât şi pe perioadă nedeterminată.
„La începutul acestei săptămâni a avut loc şedinţa publică pentru completarea normei didactice. Am avut 66 de cadre didactice care au solicitat ore pentru a-și completa norma didactică“, a menţionat prof. Mihăiţă Stoica, purtător de cuvânt al ISJ Dolj. Există astfel 808 norme şi fracţiuni de norme vacante, 87 sunt posturi titularizabile, iar 141 rezervate. Cele mai multe posturi scoase la concurs sunt de educatori.
24 de grădiniţe din Craiova şi din judeţ au nevoie de personal atât pe perioadă determinată, cât şi pe perioadă nedeterminată. În Craiova, există două posturi vacante titularizabile la Grădiniţa „Căsuţa cu poveşti“, două posturi la Grădiniţa „Sf. Lucia“, din care unul este titularizabil, un post pe perioadă nedeterminată la Grădiniţa cu program prelungit „Ion Creangă“, trei posturi titularizabile la Grădiniţa „Floare Albastră“, un post titularizabil la Grădiniţa „Curcubeul Copilăriei“, un post titularizabil la Grădiniţa „Floarea Soarelui“, alt post titularizabil este la Grădiniţa „Căsuţa Fermecată“, altul la Grădiniţa „Voiniceii“ şi încă unul la Grădiniţa cu program prelungit „Pinocchio“. Şi Grădiniţa cu program prelungit „Eden“ are nevoie de patru educatoare, toate aceste posturi fiind titularizabile.
Şi învăţătorii au motive de bucurie, în acest an fiind declarate vacante 15 posturi, dintre care unele titularizabile la Şcoala Gimnazială Moţăţei, Şcoala Gimnazială Segarcea, Liceul „Petrache Trişcu“. Trei posturi titularizabile de învăţător sunt scoase la concurs de Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“, un post titularizabil la Şcoala Gimnazială „Gheorghe Bibescu“. Şi la Liceul de Arte „Marin Sorescu“ sunt două posturi de învăţător vacante, din care unul pe perioadă nedeterminată. Şi la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară din Craiova este declarat vacant un post pe perioadă nedeterminată, iar la Colegiul Naţional „Carol I“ – două posturi titularizabile. Şi în judeţ sunt posturi de învăţători titularizabile, am putea aminti, de exemplu, Şcoala Profesională din Valea Stanciului, Şcoala Gimnazială Urzicuţa, Şcoala Gimnazială Catane.
Şi la disciplina istorie sunt vacante 15 locuri, din care unele pe perioadă nedeterminată la Şcoala Gimnazială Afumaţi, CN „Fraţii Buzeşti“, Şcoala Gimnazială Vârvoru de Jos, Şcoala Gimnazială Belot, Şcoala Gimnazială Rast, Şcoala Gimnazială Orodel, Şcoala Gimnazială nr. 1 Moţăţei, Şcoala Gimnazială Fărcaş, Liceul Tehnologic Malu Mare, Şcoala Gimnazială „Tudor Segărceanu“ din Goicea. Şi pentru disciplina chimie există două catedre titularizabile la CN „Fraţii Buzeşti“, o catedră pe perioadă nedeterminată la Şcoala Gimnazială Gighera, două posturi la Colegiul Tehnic Energetic Craiova, din care unul titularizabil, două posturi la Liceul Tehnologic de Transporturi Auto, din care unul este pe perioadă nedeterminată, şi un post titularizabil la Şcoala Gimnazială Sadova.
Există posturi vacante şi la disciplina limba şi literatura română, titularizabile la Şcoala Gimnazială Moţăţei, Şcoala Gimnazială Drăgoteşti, Şcoala Gimnazială Brabova, CN „Elena Cuza“, Liceul Tehnologic Special „Beethoven“, Şcoala Gimnazială „Gheorghe Bibescu“, CN „Fraţii Buzeşti“.
Cei care doresc să afle lista completă a posturilor vacante sau rezervate pot intra pe site-ul ISJ Dolj, pe pagina: http://www.isj.dj.edu.ro/down/note/Lista%20posturilor%2017%20feb%202015.pdf

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS