14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPiperea: Falimentul Oltchim ar fi un genocid economic pentru județul Vâlcea

Piperea: Falimentul Oltchim ar fi un genocid economic pentru județul Vâlcea

Un eventual faliment al Oltchim ar fi un genocid economic pentru județul Vâlcea, în condițiile în care aproximativ 5.300 de oameni produc, datorită combinatului, sume la bugetele locale și virează contribuții la asigurările de sănătate și la pensii, afirmă Gheorghe Piperea, partener coordonator al RomInsolv SPRL, într-o conferință dedicată activității combiantului vâlcean.

„Nu este cazul să vorbim de falimentul Oltchim chiar dacă există multe interese pentru acesta, însă noi avem un plan de reorganizare construit pentru continuarea activității. Este infantil și periculos să vorbești de falimentul Oltchim, ar fi un genocid economic pentru județul Vâlcea. Chiar și reprezentanții FMI se numără printre cei care dau ca soluție pentru Oltchim falimentul. Aproximativ 5.300 de oameni produc, datorită Oltchim, sume la bugetele locale, dau contribuții la asigurările de sănătate și la pensii”, a spus Piperea, potrivit Agerpres.

Planul de reorganizare a fost realizat având în vedere, în primul rând, rezultatele operaționale pozitive ale Oltchim SA, înregistrate începând cu luna octombrie 2014. EBITDA (profitul înainte de taxe, dobânzi, deprecieri și amortizări — n.r.) a crescut de la o medie lunară de plus 300.000 euro în trimestrul IV 2014, la plus 700.000 euro în luna ianuarie 2015.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS