7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAccident mortal din cauza vitezei excesive

Accident mortal din cauza vitezei excesive

Pasagerul de pe locul dreapta față al mașinii a murit în urma accidentului de circulație
Pasagerul de pe locul dreapta față al mașinii a murit în urma accidentului de circulație

Un tânăr de 21 de ani, din comuna doljeană Dobrești, și-a pierdut viața duminică seară, după ce mașina în care se afla a trecut prin parapetul de pe marginea Drumului Național 55, între localitățile Toceni şi Căciulăteşti.
Potrivit polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție (IPJ) Dolj, duminică seară, în jurul orei 19.30, pe  DN 55, între localităţile Toceni şi Căciulăteşti, a avut loc un accident de circulaţie în urma căruia o persoană şi-a pierdut viaţa. Din primele cercetări ale poliţiştilor de la Rutieră s-a stabilit că Nicolae Murteanu, de 22 de ani, din comuna Dobreşti, în timp ce conducea un BMW dinspre Craiova către Bechet, a pierdut controlul direcției într-o curbă la stânga, apoi a lovit și trecut prin parapetul de protecţie al drumului. BMW-ul s-a oprit în afara drumului, iar Marin Lișteveanu, de 21 de ani, din Dobrești, pasager pe locul dreapta față al mașinii, a murit în urma accidentului.
Polițiștii de la Rutieră au mai stabilit că șoferul de 22 de ani a pierdut controlul direcției din cauza vitezei excesive, mai exact pentru că nu a adaptat viteza la condiţiile de drum.
Polițiștii doljeni mai spun că Murteanu a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat că bărbatul nu a consumat băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan. Pe numele șoferului a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de ucidere din culpă.
Cu o săptămână în urmă, pe 15 februarie, un șofer de 20 de ani și-a pierdut viața în urma unui accident asemănător. Grigorie Costinel, de 20 de ani, din comuna Ișalnița, care conducea un Opel pe DN 6B, în comuna Șimnicu de Sus, sat Dudovicești, a pierdut controlul direcţiei, a ieșit de pe drum și a lovit o fundație din beton aflată pe un teren viran. În urma impactului, șoferul a murit pe loc. Oamenii legii au stabilit că accidentul s-a produs din cauza vitezei excesive cu care circula tânărul de 20 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS