16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriGorj: Sindicaliştii renunţă momentan la miting şi revin la negocieri

Gorj: Sindicaliştii renunţă momentan la miting şi revin la negocieri

Minerii şi energeticienii au renunţat momentan la proteste în favoarea negocierilor
Minerii şi energeticienii au renunţat momentan la proteste în favoarea negocierilor

Federaţia Naţională Mine Energie (FNME) și Federația Naţională a Sindicatelor din Electricitate „Univers” au luat astăzi hotărârea de a nu mai organiza proteste la Târgu Jiu. Liderii de sindicat au decis să negocieze în această săptămână cu administraţia Complexului Energetic Oltenia (CEO), fără a mai organiza proteste de stradă. Sindicatele au solicitat în ultima lună prin mitinguri săptămânale demisia managerului CEO, Laurenţiu Ciurel, care a propus 3.000 de disponibilizări colective şi reducerea unor drepturi cu munca vine şi a salariilor.

Recent, administraţia s-a arătat dispusă să negocieze cu sindicatele propunerile făcute, astfel încât în această săptămână protestele au fost suspendate. De amintit că celelalte două federaţii reprezentative şi semnatare ale contractului colectiv de muncă Petrom şi Energetica au anunţat încă de săptămâna trecută că nu vor mai participa la proteste. Şi câteva sindicate afiliate la Federaţia „Univers” au comunicat acelaşi lucru.

Contractul colectiv de muncă a expirat pe 19 februarie şi a fost prelungit de către directoratul companiei până pe 28 februarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS