21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCondamnat pentru lovirea unui polițist local

Condamnat pentru lovirea unui polițist local

Un șofer craiovean acuzat că a lovit un agent al Poliție Locale în urma unei altercații a fost condamnat la nouă luni de închisoare cu suspendare pentru comiterea infracțiunii de ultraj.
Altercația a avut loc pe 29 mai, anul trecut, când circulația a fost închisă pe bulevardul Tineretului din Craiova, pe tronsonul cuprins între intersecția cu strada Magnoliei și cea cu bulevardul Oltenia (Materna), pentru desfășurarea unor manifestări dedicate zilelor orașului. Craioveanul Cristian Borgete circula pe strada Constantin Iotzu către bulevardul Tineretului cu un autoturism înmatriculat în Marea Britanie, iar în drumul său a trecut pe lângă un echipaj de agenți de la Poliția Locală. Polițiștii i-au spus că nu poate trece pentru că circulația era închisă, însă șoferul și-a continuat deplasarea și a lăsat mașina în dreptul gardurilor care interziceau accesul. Borgete ar fi fost atenționat de polițistul Vasile Ilie să nu lase mașina în zonă, pentru că ar putea bloca accesul în eventualitatea sosirii unor ambulanțe, mașini de pompieri sau de poliție, însă șoferul l-ar fi luat la înjurături pe agent. A urmat o altercație între șofer și polițist, o parte din încăierarea dintre cei doi fiind filmată de un craiovean care locuiește în zonă. În film se vede și cum agentul Ilie l-ar fi lovit cu piciorul pe Borgete, care se urcase la volanul mașinii sale.
Ulterior, Cristian Borgete a fost imobilizat și dus la Secția 5 Poliție, apoi a fost arestat preventiv pentru comiterea infracțiunii de ultraj. Pe 19 iunie, anul trecut, craioveanul a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, iar marți a fost condamnat de Judecătoria Craiova la nouă luni de închisoare cu suspendare pentru ultraj.
În plus, instanța l-a obligat pe inculpat să-i achite polițistului Vasile Ilie suma de 2.000 de lei drept daune materiale și cheltuieli judiciare.
Hotărârea instanței nu însă este definitivă și poate fi atacată cu apel.
După ce a fost trimis în judecată, Cristian Borgete a depus o plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova împotriva agentului Vasile Ilie, pe care l-a acuzat de comiterea infracțiunii de purtare abuzivă. Craioveanul a reclamat faptul că agentul l-a lovit cu pumnii și cu picioarele, apoi a fost pus la pământ și imobilizat de polițiști. Procurorii craioveni nu au putut stabili cu exactitate că agenul Poliției Locale l-a lovit pe șofer, așa că au dispus clasarea cauzei privind infracțiunea de purtare abuzivă ce ar fi fost comisă de agentul Vasile Ilie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS