14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinți: Percheziții de amploare la persoane bănuite de comiterea mai multor infracțiuni

Mehedinți: Percheziții de amploare la persoane bănuite de comiterea mai multor infracțiuni

Poliţiştii mehedinâeni au efectuat, în această dimineață, 15 percheziţii domiciliare pe raza judeţului Mehedinți, la persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni economice, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și infracțiuni de natură judiciară.
Peste 200 de polițiști din structurile arme, investigarea criminalității economice, judiciar, rutieră, ordine publică și Serviciul de Acțiuni Speciale, în colaborare cu efective din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Mehedinți au participat la acțiune. Percheziţiile se desfăşoară în cadrul mai multor dosare penale înregistrate la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Mehedinți, Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, Serviciul Investigații Criminale precum și la unitățile de poliție subordonate Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți, sub coordonarea procurorilor. Din cercetări a rezultat faptul că, mai multe persoane dețin ilegal arme de vânătoare și muniție, depozitează și comercializează produse alimentare fără documente legale și introduc în circuitul comercial produse accizabile din tutun și alcool netimbrate sau timbrate necorespunzător. În urma perchezițiilor efectuate, polițiștii au identificat doi bărbați de 34, respectiv 68 de ani, din comuna Ilovăț, care dețineau ilegal la domiciliu cartușe de vânătoare cu alice și două arme de vânătoare dezasamblate. La domiciliul unui bărbat de 63 ani, din comuna Șovarna, polițiștii au descoperit cantitatea de 3.500 kg produse cerealiere, 100 kg zahăr, 80 litri ulei, și peste 450 litri băuturi alcoolice și răcoritoare, stabilind că acesta desfășura acte de comerț fără respectarea cadrului legal. Totodată, polițiștii au descoperit la locuințele persoanelor vizate cantitatea de 30.000 țigarete nemarcate sau marcate necorespunzător, 15 litri alcool și 20 kg cafea.

De asemenea, în trafic, pe DN6, polițiștii rutieri au oprit o autoutilitară înmatriculată în județul Olt, în care se afla cantitatea de 600 kg produse prefabricate din carne. Din verificări întreprinse s-a stabilit că șoferul în vârstă de 34 ani, desfășura acte de comerț ilegale cu persoanele cărora le comercializa produsele. Societatea în cauză a fost sancționată cu suma de 8.000 lei. Tot în cadrul raziei au fost opriți în trafic mai mulți conducători auto din județul Gorj, care transportau produse de panificație și patiserie fără a fi însoțite de documentele legale, fapt pentru care a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor cantitatea de 500 produse. În urma raziei care a avut loc în trafic, au fost controlate 680 autovehicule, fiind reţinute în vederea suspendării sau anulării 15 permise de conducere, retrase 7 certificate de înmatriculare şi instituite 25 de filtre. Polițiștii au constatat 20 infracțiuni și au aplicat 452 sancțiuni contravenționale în valoare de 65.784 lei. Cu ocazia activităților au fost identificate și conduse la sediul inspectoratului 18 persoane bănuite de comiterea mai multor infracțiuni în dosare rămase inițial cu autori necunoscuți.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS