21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţi: Şase persoane, înşelate într-o săptămână prin metoda "Accidentul"

Mehedinţi: Şase persoane, înşelate într-o săptămână prin metoda „Accidentul”

Nouă persoane, dintre care şase persoane în ultima săptămână, au anunţat că au fost păcălite de infractori prin metoda „Accidentul”. Din reţea fac parte cel puţin patru persoane care sună persoanele vârstnice şi le anunţă că fiii lor au suferit accidente şi că au nevoie de bani pentru a scăpa de acuzaţii. Un bărbat păcălit în acest mod a povestit astăzi pentru GdS cum a ajuns să dea toţi banii din casă, pentru a-l scoate basma curată pe fiul său.

Cu lacrimi în ochi, bărbatul de 63 de ani, a povestit cum a fost înşelat prin metoda „Accidentul”, în speranţa că alţii nu se vor mai lăsa înşelaţi. Alexandru Tobă susţine că persoanele care sună au suficiente informaţii despre familia victimei.
„Sâmbătă, în jurul orei 11.00, am primit un apel pe telefonul fix. A răspuns soţia. I s-a comunicat că băiatul nostru a făcut un accident soldat cu victime. Soţia a făcut un atac de panică şi m-am dus eu. La telefon era un bărbat plângând care îmi spunea că este copilul meu şi că are accident, că îmi dă pe cineva de la poliţie, de la procuratură ca să vorbească pentru el. Acel bărbat care a vorbit în numele copilului mi-a spus că-l cheamă Iordache şi că este asistentul procurorului de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara şi că băiatul meu a făcut accident, a lovit o femeie, pe nume Miloş care era cu fetiţa. Mi-a spus că a fugit de la locul accidentului şi că a fost prins. Mi-a mai spus că este la ordonanţă pentru reţinere şi că nu pot să vorbesc cu el pe telefonul mobil că i s-au ridicat îmbrăcămintea, cureaua şi telefonul”, a povestit Alexandru Tobă din Drobeta Turnu Severin.
Chiar dacă primul gând al bărbatului a fost să o sune pe soţia fiului care locuieşte în Timişoara, nu a făcut-o întrucât i s-a spus că acesta este în anticameră la procuror. Sub impulsul emoţiilor generate de presupusele probleme ale fiului, bărbatul a făcut întocmai cum i se spusese la telefon. A încercat să trimită prin transfer bancar rapid suma de 5.000 de lei. Cum sâmbătă după-amiază nu a găsit disponibil un astfel de serviciu, în câteva zeci de minute a fost sunat din nou individul respectiv, pe telefonul mobil, care a venit cu o altă soluţie: să se întâlnească în zona Bisericii de carton din cartierul severinean Crihala cu un bărbat să îi dea banii şi să pregătească şi câteva coduri de cartele telefonice în valoare de câte 25 de euro pentru procuror. De teamă, bărbatul a urmat instrucţiunile a dus banii la Biserica de carton şi mai apoi a transmis telefonic şi codurile de reîncărcare. La ultimul apel i s-a transmis că fiul său a scăpat.
„Ultima dată, după 15, 20 de minute, în jurul orei 14.00, mi-a spus că procurorul a pus NUP (n.r. neînceperea urmăririi penale) pe dosar, că îi dă lucrurile şi că pot să-l sun pe telefon. L-am sunat şi era o păcăleală. Fiul era la o cafea, cu familia şi prietenii”, a mai relatat bărbatul.

Ce spun poliţiştii?

În ultima săptămână, şase persoane din Mehedinţi,  au reclamat la Poliţie, că au fost sunate şi înşelate în ultima săptămână prin metoda “accidentul”, iar de la începutul anului alţi trei.
„În ultima săptămână, şase persoane au sesizat poliţia cu privire la faptul că au fost sunate de persoane care îşi atribuie calităţi oficiale cum ar fi procuror, poliţist, medic, avocat, solicitând sume de bani ce reprezintă acoperirea pagubelor materiale produse în urma unor accidente rutiere. Din cazuistica intrumentată până în prezent a reieşit faptul că, majoritatea suspecţilor de înşelăciuni sunt deţinuţi în diverse penitenciare, iar transferurile bancare sunt solicitate a fi făcute în conturile unor complici care se află în libertate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi,  Roxana Theodorescu.
Singura soluţie pentru a nu fi păcăliţi prin metoda „accidentul” este, potrivit poliţiştilor, ca oamenii să nu dea crezare apelurilor telefonice şi să anunţe poliţia în momentul următor. De la începutul anului nouă persoane din Mehedinţi au fost înşelate şi păgubite prin această metodă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS