3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPedepse micşorate în dosarul proxenetului Doicaru

Pedepse micşorate în dosarul proxenetului Doicaru

Marius Doicaru a beneficiat de o reducere de pedeapsă
Marius Doicaru a beneficiat de o reducere de pedeapsă

Curtea de Apel Craiova a micșorat pedepsele în dosarul proxenetului gorjean Marius Doicaru, acuzat că a obţinut peste 1,4 milioane de lire sterline printr-o reţea de prostituţie care acţiona la Londra. Cea mai importantă reducere de pedeapsă a fost aplicată chiar în cazul proxenetului Marius Doicaru, şeful grupării care racola fete din judeţul Gorj. În urma analizei recursurilor formulate de procurori şi inculpaţi, Curtea de Apel Craiova a stabilit câţi ani de închisoare vor executa Doicaru şi complicii săi. Constantin Marius Doicaru, considerat liderul reţelei de prostituţie şi trafic de persoane, a fost condamnat, de Tribunalul Gorj, la 13 ani de închisoare, însă a atacat sentința. Judecătorii din Craiova i-au redus pedeapsa și au decis să îl condamne definitiv la zece ani de închisoare cu executare. De o reducere importantă de pedeapsă a beneficiat şi unul dintre complicii proxenetului gorjean, Alin Grigore Gornoavă, care, în loc de zece ani, va petrece în închisoare opt ani.

Reduceri şi pentru restul membrilor grupării

Şi restul inculpaţilor au beneficiat, la instanţa din Craiova, de reducerea anilor de închisoare. Curtea de Apel Craiova a înlăturat în general sporurile de un an care fuseseră aplicate de către magistraţii Tribunalului Gorj. Daniel Dumitru Diaconescu a fost condamnat la șase ani de închisoare cu executare, iar inculpaţii Alexandru Mihu, Florian Muru, Ana Maria Dincă, Adelina Ardeleanu şi Diana Chiriţoiu au primit în final câte cinci ani de închisoare. Instanţa a mai dispus achitarea soţiei lui Marius Doicaru pentru anumite infracţiuni şi condamnarea la închisoare cu suspendare pentru altă infracţiune. Irina Mădălina Doicaru a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare. În două situaţii, magistraţii au fost de acord să înlăture, la cererea inculpaţilor, măsura de confiscare a unui apartament şi a unui Mercedes Benz. Tribunalul Gorj a dispus confiscarea unui număr important de maşini de lux achiziţionate cu bani obţinuţi din prostituţie.

Unele fete au fost de acord să se prostitueze

Potrivit procurorilor DIICOT Gorj, reţeaua de prostituţie acţiona în judeţul Gorj, iar fetele ajungeau să îşi ofere serviciile sexuale în Londra. Pentru a racola mai uşor tinere, Marius Doicaru şi-a construit în localitatea Peşteana un club de noapte. Peste 25 de tinere au lucrat la un moment dat pentru proxenet şi complicii săi. Anchetatorii au stabilit că majoritatea fetelor au fost obligate să se prostitueze, însă au existat şi tinere care ştiau ce urmează să presteze. Două dintre fete au fost minore în vârstă de 17 ani. De asemenea, între fetele care s-au prostituat s-a aflat şi o absolventă a şcolii de poliţie. Reţeaua folosea un club de noapte din Londra pentru a găsi clienţi. Sumele mari de bani transferate din Anglia în România arată că reţeaua a obţinut câştiguri însemnate din prostituţie.  „Numai din documentele obţinute de la serviciile de transfer se constată că Doicaru Constantin-Marius a intrat în posesia sumei de aproximativ 205.000 de lire sterline. Dănăiaţă Dumitru a trimis suma de aproape 120.000 de lire sterline, Bălţătoiu Bogdan Ionuţ – aproximativ 78.000 de lire sterline, iar Diaconescu Dumitru Daniel – aproximativ 34.000 de lire sterline. Inculpata Doicaru Irina Mădălina a primit suma de aproximativ 12.000 de lire sterline, iar părinţii acesteia – aproape 20.000 de lire sterline. Inculpatul Gornoavă Grigore Alin a expediat în ţară, în interesul său, suma de aproximativ 15.000 de lire sterline şi mai multe autovehicule care au fost puse sub sechestru“, se arată în rechizitoriul de trimitere în judecată. Banii au fost folosiţi pentru achiziţia de maşini de lux şi a unor proprietăţi, precum şi pentru construirea clubului de noapte din Peşteana. Localitatea fiind săracă, fetele picau foarte uşor în plasa proxeneţilor, care le promiteau un loc de muncă în Londra.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS