14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Un cetăţean sârb, prins în flagrant cu substanţe periculoase

Craiova: Un cetăţean sârb, prins în flagrant cu substanţe periculoase

Poliţişti din cadrul Serviciului Arme, Explozibili şi Substanţe Periculoase au descoperit în parcarea unui supermarket din Craiova, un bărbată de 50 de ani, cetăţean sârb, domiciliat în municipiu, care deţinea într-un autoturism douăzeci pachete din plastic, inscripţionate METMARK, având specificaţiile tehnice ale produsului în limba sârbă.
Pachetele aveau însemnele de toxicitate Xn (nociv) şi N (periculos pentru mediu), fiind menţionată ca substanţă activă „metsulfuron-metil  (60%)”.
Bărbatul a declarat că acestea conţin un praf  folosit ca erbicid pentru culturile de grâu şi orz, pe care le-a adus din Serbia în scopul comercializării, dorind să obţină suma de 30 de lei pentru fiecare pachet. Totodată, acesta a precizat că nu cunoştea obligativitatea pe care o are privind obţinerea unei autorizaţii pentru comercializarea acestora.
Pachetele au fost confiscate, iar bărbatului i s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de producerea, livrarea sau utilizarea îngrăşămintelor chimice, precum şi a oricăror produse de protecţia plantelor, neautorizate, pentru culturi destinate comercializării.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS