10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljReţea de hoţi din locuinţe, destructurată de poliţiştii doljeni

Reţea de hoţi din locuinţe, destructurată de poliţiştii doljeni

Poliţişti din cadrul Poliţiilor orăşeneşti Dăbuleni şi Bechet, precum şi agenţi ai Postului de Poliţie Călăraşi au descins ieri în 6 locaţii din comuna Călăraşi, judeţul Dolj la domiciliile unor persoane bănuite de comiterea de furturi din locuinţe.

În urma percheziţiilor defăşurate, la cele şase domicilii ale suspecţilor, poliţiştii au găsit mai multe bunuri: bormaşini electrice, un hidrofor electric, motoferăstraie, susceptibile a fi sustrase. Poliţiştii au stabilit în urma anchetei că, Nicolae Hârnu, de 18 ani, este bănuit de 6 infracţiuni de furt calificat şi o infracţiune de tentativă de tâlhărie, Ştefan Toader, de 19 ani, este autorul a 5 infracţiuni de furt şi o tentativă de tâlhărie, Vergel Toader, de 24 de ani, este autorul unei infracţiuni de furt calificat, iar Cristian Ioţa, de 22 de ani, este bănuit de 3 infracţiuni de furt calificat. Din reţeaua destructurată de oamenii legii afc parte şi doi minori. Tinerii sunt cercetaţi pentru complicitate la furt calificat.
Din investigaţii a rezultat faptul că infracţiunile au fost comise în perioada octombrie 2014 – ianuarie 2015.
Faţă de cele 6 persoane s-a dispus continuarea urmăririi penale în calitate de suspecţi de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, iar Nicolae Hârnu, Ştefan Toader, Vergel Toader şi Cristian Ioţa au fost introduşi în arestul IPJ Dolj pe bază de ordonanţă de reţinere.
Ulterior, în cursul zilei de ieri aceştia au fost prezentaţi Judecătoriei Craiova care a admis propunerea unităţii de parchet şi a dispus arestarea preventivă a acestora pe o perioadă de 30 zile fiecare
Prejudiciul a fost recuperat în proporţie de 80 %, bunurile fiind restituite părţilor vătămate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS