22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn elev vâlcean, premiat la un concurs european de desene despre sateliţi

Un elev vâlcean, premiat la un concurs european de desene despre sateliţi

Cantemir Dumbravă, de 10 ani, din Râmnicu Vâlcea, Claudia Baciu, de 10 ani, din Suceava, şi Alexa Nectaria, de 9 ani, din Ilfov, s-au numărat printre câştigătorii unui concurs european de desen, intitulat „ASTRA Talent”, a cărui temă a fost legată de sateliţi.
Cea de-a patra ediţie a concursului de desen pentru copii „ASTRA Talent” a fost organizată de compania de sateliţi SES din Luxemburg în nouă ţări din Europa Centrală şi de Est, Bulgaria, Croaţia, Republica Cehă, Ungaria, Polonia, România, Serbia, Slovacia şi Slovenia. Un juriu format din artişti şi specialişti în domeniul artei a selectat un număr de 12 creaţii câştigătoare, iar alţi şase copii au fost premiaţi în baza votului publicului.

Cantemir Dumbravă a obţinut locul al treilea în clasamentul desenelor premiate de juriu, iar Claudia Baciu (Suceava) şi Nectaria Alexa (Ilfov) care au fost desemnate câştigătoare prin votul publicului.
Elev al Liceului de Muzică, Cantemir Dumbravă a urcat pe podiumul concursului datorită desenului său „Pinguinul de la TV”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS