Parcările Craiovei: nămol și bălțiMulte dintre parcările orașului Craiova sunt un dezastru. În spatele unora dintre blocurile de pe marile bulevarde ale municipiului, parcările neamenajate sunt pline de nămol, spun oamenii, care plătesc anual 40 de lei taxa de parcare.

După ce ieri prezentam în GdS („Mocirla din parcările Craiovei“) situația unor parcări, neamenajate, pline de nămol și bălți, locuitorii din Bănie au început să ne semnaleze și alte situații asemănătoare. Ei ne-au făcut cunoscut faptul că astfel de parcări sunt și în cartiere de blocuri aflate pe marile bulevarde ale orașului. În spatele blocurilor de locuințe, mocirla din parcări se întinde, pe alocuri, până în stradă. În cartierul Nicolae Titulescu, în zona blocurilor A1, A2, A3 și A4, imobilele au ieșire la bulevard, dar în spatele lor „înoți“ în nămol și bălți.

„Eu locuiesc pe bulevardul Nicolae Titulescu (Calea Severinului), bloc A2, și este cam aceeași problemă inclusiv la blocurile A1, A3 și A4, dar și pe strada Florilor. Am sunat de nenumărate ori la primărie și mi s-a explicat că asfaltarea străzilor și amenajarea parcărilor vor începe când va permite vremea și dacă ajung fondurile bugetare (sunt sigur că fondurile or să ajungă doar la acele blocuri unde locuiește un consilier local sau mai știu eu cine din primărie), dar parcările aferente blocurilor A1, A2, A3 și A4 trebuie să fie cuprinse în programul de reabilitare pe 2015. Am încercat să le explic că s-au amenajat parcări în 1 Mai, Rovine, Craiovița, Brazdă, Valea Roșie, dar pe bulevardul Nicolae Titulescu nu s-a realizat nimic. Au dat din umeri și au zis că știu problema.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla…. Noi cu sesizările și plata parcărilor în mocirlă și doamna primar cu amenajarea chioșcurilor și spațiilor verzi“, își exprimă indignarea Viorel Popescu, proprietar în blocul A2.

În urma sesizărilor făcute, acesta a primit Adresa nr.154303/20.11.2014, semnată de Delia Ciucă, director executiv al Direcției Servicii Publice, în care se preciza: „Lucrurile solicitate vor fi propuse în Programul de reparații străzi, alei, trotuare și parcări pe anul 2015, urmând ca execuția să se realizeze în funcție de fondurile bugetare aprobate pentru Programul de reparații străzi, alei, trotuare și parcări pe anul 2015“.

Abandonați în nămol

Aceeași situație este și în zona blocului 8B de pe strada Constantin Brâncoveanu (din vecinătatea blocului Experimental 10), din cartierul craiovean Cornițoiu. Atât aleea de acces către bloc, cât și parcarea din față sunt pline de gropi acoperite de apa provenită de la precipitații. Balta se întinde până la ușa blocului.„Totul este mizerabil. Asta este situația, s-au abandonat lucrările. S-au făcut parcările acolo, în spate, după care au plecat în Brazdă, că doar știm cine locuiește acolo… Au abandonat zona. Nouă ne-au pus acolo o basculantă de pietriș“, spune craioveanul Andrei Paciorea, care tocmai parcase mașina la intrarea în bloc.


Aceleași parcări neamenajate sunt și la blocurile A1, A2, A3 și A4 din vecinătatea Sălii Polivalente.

„Între blocurile-turn din fața Stadionului «Ion Oblemenco», parcarea este încă de pământ, ca acum 30 de ani. Zona unu zic ei (administrația locală – n.r.), dar eu zic zona 4-5 (dacă există)“, a transmis, printr-un comentariu, George Zamfirescu.

Taxă pe nămol?

Prin Hotărârea Consiliului Local (HCL) nr. 201/2011 a fost aprobat „Regulamentul privind aplicarea taxei pentru parcarea curentă a autovehiculelor pe domeniul public sau privat al municipiului Craiova“. Conform art. 3 din acest act normativ local, „persoanele fizice şi juridice din municipiul Craiova sau cele care tranzitează municipiul au obligaţia de a solicita şi achita contravaloarea taxei vinietelor corespunzător perioadei de timp pe care acestea intenţionează să staţioneze“. Același regulament prevede și sancțiuni atât pentru cei care nu şi-au achitat taxa de parcare, cât şi pentru cei care nu şi-au lipit vinieta de parcare în parbriz. Amenda este între 100 şi 500 de lei pentru cei care nu şi-au plătit taxa de parcare, respectiv între 100 şi 200 de lei pentru persoanele care nu şi-au lipit în parbriz sau expus pe bord, într-un loc vizibil, vinieta de parcare. Se va dispune chiar şi măsura ridicării maşinilor fără vinietă ai căror proprietari nu pot fi identificaţi – e vorba aici, în general, de maşini înmatriculate în alte state.

Există două tipuri de viniete: cele pentru parcarea curentă a vehiculelor, care costă 40 lei/an, fiind cuvenite maşinilor aflate în evidenţele fiscale ale municipiului Craiova, şi cele pentru parcarea ocazională a autovehiculelor, care costă 1 leu/zi, 15 lei/lună sau 40 lei/an, fiind eliberate celor care nu au vehiculele înregistrate în Craiova, ci în alte localităţi din ţară sau chiar în alte ţări.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de miercuri, 28 ianuarie 2015

Actualitate

» Ordonanța „Ponta“, neaplicabilă
» Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei(APCE) cheamă la continuarea luptei împotriva terorismului
» CSM: Raportul MCV evidenţiază consecvenţa Consiliului în responsabilizarea sistemului judiciar
» Preşedintele Iohannis: Raportul MCV a fost preponderent pozitiv
» Procesul de monitorizare în cadrul MCV va continua şi în 2015
» Guvernul lui Alexis Tsipras pregăteşte schimbarea tuturor managerilor de la marile bănci – Piraeus, Alpha Bank, Eurobank şi Alpha Bank
» Conferinţa Regională Europeană INTERPOL, organizată la Bucureşti
» A scăzut numărul angajaţilor la negru
» Nu vor admitere în clasa a V-a
» Regulile pentru organizarea Loteriei bonurilor fiscale
» Noi reglementări privind combaterea violenţei în familie

Local

» Ziua şi protestul pentru drumuri la Drobeta Turnu Severin
» Vâlcea: Hoţ prins cu ajutorul unui foc de avertisment
» Altă zi, alte proteste pentru drumuri
» Accident pe centura Severinului
» Mehedinţi: Șase persoane cercetate pentru furt

Dolj

» Licitație anulată în mod suspect de Primăria Craiova
» Precizare
» Elevi puşi să semneze în locul părinţilor pentru ora de religie
» Povestea asasinatului la comandă din comuna Cârcea
» Întreruperi energie electrică de mâine
» Infracţiunile financiare, ţinute sub control de poliţiştii doljeni
» Craiova: Sute de locuri de muncă au fost create cu sprijinul OTIMMC
» Dolj: 52 de angajatori, sancţionaţi pentru muncă la negru
» Craiova: Program de prevenire a violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive
» Facultatea de Teologie din Craiova își sărbătorește Ocrotitorii spirituali

Gorj

» Vehicul de intervenţie pe șenile pentru Rânca
» Bătaie pe locurile de muncă de la Bursa căpşunarilor
» Operele lui Brâncuşi, promovate la mall
» Peste 500 de mineri au protestat împotriva conducerii CEO
» Afaceristul Ion Rădulescu, reţinut pentru evaziune fiscală
» Gorj: Adolescentă de 17 ani, dată dispărută
» Gorj: Peste 500 de mineri protestează în centrul municipiului Târgu Jiu
» Sentinţă în pronunţare pentru Surupăceanu, fostul deputat de Gorj

Sport

» „Punem preţ pe Cupa Ligii“
» De ce le-a fost frică nu au scăpat
» Handbalistele de la SCM, fără punct în trei meciuri
» Craiova a trecut la nivelul următor în Liga Balcanică
» Fotbal – Burlacu şi Marcu vor merge în cantonamentul CSU din Antalya
» Volei (m): SCM-U Craiova a învins CSM Bucureşti în Cupă
» Tenis – Halep, Begu, Niculescu și Dulgheru, în echipa de Fed Cup a României pentru întâlnirea cu Spania
» Fotbal – Cristian Dulca, noul selecționer al reprezentativei Under 21
» Fotbal – Vâlcenii s-au impus la Piteşti
» Fotbal – Luis Figo şi-a anunţat candidatura la preşedinţia FIFA
» Fotbal – FRF a dezafiliat cluburile Gloria Bistriţa şi UTA Arad
» Craiova, pe locul doi in Liga Balcanica

Bani & Afaceri

» Șocul francului elvețian și falimentul personal
» Gorj: Sute de femei speră să prindă un loc la cules de căpşuni în Spania

Magazin

» Horoscop
» Bancul zilei

Top