10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: 52 de angajatori, sancţionaţi pentru muncă la negru

Dolj: 52 de angajatori, sancţionaţi pentru muncă la negru

Inspectoratul Teritorial de Muncă Dolj a efectuat în semestrul doi din 2014 controale la 1.203 angajatori, cu un  număr de salariaţi de 24.316. În urma controalelor au fost dat 114 sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor diind de 688.200 de lei.
De asemenea au fost depistaţi şi sancţionaţi pentru muncă la negru 52 de angajatori, valoarea amenzilor fiind de  490.000 de lei.
Potrivit lui Cătălin Mohora, inspector şef al ITM Dolj, au fost înaintate organelor competente în vederea continuării cercetărilor sub aspect infracţional documentele pentru un număr de 7 agenţi economici
„Principalele deficienţele constate domeniul relaţiilor de muncă au fost legate de modificarea clauzelor din contractele individuale de muncă fără acordul salariatului, neevidenţierea corectă în pontaje a timpului de lucru, a orelor suplimentare și a orelor de noapte şi neplata drepturilor salariale aferente acestora. De asemenea, s-a descoperit că unii angajatori au suspendat contracte individuale de muncă fără acordul salariatului. În Dolj am avut 23 de accidente de muncă, din care 21 cu incapacitate temporară de muncă şi 2 mortale“ a spus Cătălin Mohora .
ITM Dolj a luat câteva măsuri pentru remedierea deficienţelor depistate pe piaţa muncii, şi anume: verificarea societăţilor care folosesc mai mult de 3 salariaţi cu timp parţial de muncă; cerificarea societăţilor la care toţi salariaţii sunt încadraţi cu salariul minim pe economie; continuarea acţiunilor de control în colaborare cu Jandarmeria şi poliţia; intensificarea apariţiilor în mass-media a reprezentanţilor instituţiei, urmărindu-se diseminarea noutăţilor legislative, prezentarea de cazuri de bune practici şi conştientizarea angajatorilor şi angajaţilor asupra importanţei respectării reglementărilor legale de pe piaţa muncii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS