6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjConcediile fără plată, interzise la Serviciul de Ambulanţă Gorj

Concediile fără plată, interzise la Serviciul de Ambulanţă Gorj

niculescu ambulanta

Managerul Serviciului Județean de Ambulanță Gorj, Marinică Niculescu (foto), le-a interzis subalternilor să mai intre în concedii fără plată. Medicii şi asistentele au folosit în ultimii ani concediul fără plată pentru a pleca la muncă în străinătate, unde erau plătiţi mult mai bine decât la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj. Oamenii lipseau cu lunile sau chiar câte un an de la locul de muncă. Se întorceau acasă cu banii pe mai mulţi ani de serviciu lucraţi în România şi îşi reluau activitatea la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj. În toată această perioadă, posturile rămâneau blocate, iar instituţia nu avea personal suficient pentru misiunile din teren. Pentru a nu mai înregistra carenţe în privinţa asigurării personalului necesar pentru deplasările la solicitări, Marinică Niculescu a luat hotărârea de a nu mai semna din acest an nici o cerere de concediu fără plată.

Interzis la concedii fără plată şi la spital

Managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj susține că are deficit de angajați și nu mai poate permite plecarea unora dintre ei în concediu fără plată. În cazul în care nu vor mai dori să lucreze la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj, posturile rămase libere vor fi scoase la concurs.
Şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu au fost interzise concediile fără plată. Măsura a fost luată încă de la sfârşitul anului trecut. Medicii şi asistentele plecau la muncă în străinătate, iar acum au fost puși în situaţia de a opta unde să lucreze. Un singur cadru medical a preferat să plece pentru că nu a mai avut posibilitatea de a intra în concediu medical. Tot la Spitalul Judeţean au început de ieri concursurile pentru ocuparea a 11 posturi vacante. „Luni dimineață a avut loc primul examen pentru un post de asistent la Secția de Gastroenterologie. În această perioadă, avem 11 posturi scoase la concurs, patru de asistent, câteva de îngrijitoare și două de muncitor necalificat. Sesiunea examenelor durează două săptămâni. Pentru fiecare post vacant sunt 20 de candidați“, a declarat Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS