17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Inspectorii RAR au oprit din circulaţie 69 de maşini care prezentau pericol iminent de accident

Dolj: Inspectorii RAR au oprit din circulaţie 69 de maşini care prezentau pericol iminent de accident

Registrul Auto Român a verificat în trafic, pe parcursul anului trecut, situaţia tehnică a 1.162 de autovehicule la nivelul județului Dolj. În urma controalelor, inspectorii RAR au descoperit că 69 dintre vehiculele controlate prezentau pericol iminent de accident, în special din cauza defecțiunilor majore la sistemul de frânare și la direcție. În aceaste situații, una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, care poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice la reprezentanțele Registrului Auto Român.

Situaţia autoturismelor, autoutilitarelor, motocicletelor și remorcilor oprite:

– 33,65% au avut diferite probleme tehnice (proasta funcționare a instalației electrice de iluminare și semnalizare, defecțiuni ale sistemului de frânare, starea necorespunzătoare a șasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale în mecanismul de direcție sau în articulațiile punților față și spate)
– 4,91% dintre vehicule au avut probleme legate de identificare (neconcordanțe între seria poansonată pe șasiu/caroserie și cea din acte, schimbarea culorii autovehiculului sau a destinației de utilizare)
– 4,73% dintre vehicule au fost neconforme din punct de vedere al dovezii de efectuare a inspecției tehnice periodice (dovada de efectuare a ITP expirată, dovezi de efectuare a ITP false, lipsa actelor).
În urma analizei emisiilor poluante, la 18,86 % dintre vehiculele oprite inspectorii RAR au constatat depășirea nivelului maxim admis.

Controalele mixte desfășurate în județul Dolj de Registrul Auto Român și Poliția Rutieră, pe parcursul anului 2014 au avut ca rezultat aplicare a 557 sancțiuni, reținerea a 47 permise de conducere și a 492 certificate de înmatriculare. Directorul General al Registrului Auto Român, George-Adrian Dincă, a menționat că rezultatele controalelor desfașurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte R.A.R. – Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile că au defecțiuni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS