18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: TelVerde 0800 444 800 - serviciul gratuit de colectare a deșeurilor electrice

Craiova: TelVerde 0800 444 800 – serviciul gratuit de colectare a deșeurilor electrice

Primăria Municipiului Craiova, împreună cu Asociația RoRec, colaborează permanent în vederea dezvoltării unei infrastructuri coerente care să faciliteze craiovenilor accesul la colectarea selectivă a deșeurilor electrice și electronice. Astfel sunt organizate periodic acțiuni de colectare în municipiu, serviciul TelVerde 0800 444 800 stă permanent la dispoziția cetățenilor, Patrula de Reciclare este activă în Craiova și contribuie la protejarea mediului înconjurător. Prin toate aceste proiecte realizate cu sprijinul Primăriei Craiova și cu implicarea cetățenilor responsabili, Asociația RoRec a colectat în anul 2014, pe raza Municipiului Craiova, peste 20 tone de deșeuri electrice și electronice.

Un român consumă, în medie, 8 baterii pe an. Pe lângă acestea, cu toţii avem aparate electrice sau electrocasnice care se strică sau pe care nu le mai folosim. Tot ce se bagă în priză sau funcţionează pe baterii, inclusiv becuri sau neoane, şi nu mai funcţionează, reprezintă deşeuri electrice şi electronice (DEEE).

Ca să scape corect şi uşor de ele, craiovenii au la dispoziţie un serviciu naţional destinat tuturor românilor interesaţi să ofere un exemplu celor din jur, contribuind la protejarea mediului înconjurător prin colectarea selectivă a deşeurilor electrice. Persoanelor juridice li se oferă documentele necesare de casare pentru aparatura electrică şi electronică.

TelVerde 0800 444 800 este serviciul de preluare gratuită de la domiciliu sau sediu de firmă ori instituţie, a DEEE! La TelVerde 0800 444 800 poţi afla informaţii despre unde și cum te poți debarasa de deșeurile electrice, unde există puncte de colectare în Craiova, când și unde sunt zile de colectare în Municipiu, precum și alte informații despre colectarea DEEE. La TelVerde 0800 444 800 suni gratuit din orice reţea de telefonie fixă sau mobilă, zilnic între 9.00-17.00, soliciţi preluarea gratuită de la domiciliu sau sediu de firmă ori instituţie a deşeurilor electrice, iar echipa locală RoRec vine şi ridică deşeurile, transportul fiind gratuit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS