5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCondamnări la închisoare pentru şantajiştii medicului Ilieş

Condamnări la închisoare pentru şantajiştii medicului Ilieş

Cei patru tineri din Târgu Jiu, Leleşti şi Fărcăşeşti, cu vârste cuprinse între 22 şi 34 de ani, acuzaţi că l-au înşelat şi şantajat pe doctorul ortoped gorjean Ionel Ilieş, au primit condamnări definitive. Curtea de Apel Craiova a menţinut în mare parte pedepsele decise de magistraţii gorjeni, însă a admis apelul unui inculpat. Tinerii au fost trimişi în judecată pentru că au obţinut cardul medicului şi, fără acordul acestuia, au ridicat suma de 7.000 de lei dintr-un bancomat. Alexe Cătălin Muntean, care a primit iniţial o pedeapsă de patru ani şi șase luni de închisoare, a reuşit să obţină o reducere de o jumătate de an. „Recontopeşte pedepsele aplicate, urmând ca inculpatul să execute în final pedeapsa principală de patru ani de închisoare. Deduce în continuare durata arestului preventiv în cazul acestui inculpat de la 27 august 2014 la zi“, au decis judecătorii Curţii de Apel Craiova.

Menţinere de pedepse pentru restul inculpaţilor

În cazul lui Alexandru Emanuel Văduva, acuzat de complicitate la şantaj, influenţarea declaraţiilor, şi conducere a unui autovehicul pe drumurile publice, fără a poseda permis de conducere, instanţa a menţinut pedeapsa.
„Recontopeşte pedepsele urmând ca inculpatul să execute în final pedeapsa principală rezultantă de patru ani şi patru luni închisoare“, a anunţat instanţa. Alt inculpat, Radu Ilarie, acuzat de complicitate la şantaj, a primit tot doi ani şi șase luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere. Pentru ultimul bărbat de 22 de ani, Kira Marian Gabriel, s-a menţinut pedeapsa de un an şi opt luni închisoare cu suspendare sub supraveghere, pentru mărturie mincinoasă. Nu în ultimul rând, Alexandru Emanuel Văduva şi Marian Gabriel Kira trebuie să achite, în solidar, suma de 5.000 de lei medicului Ionel Ilieş.
Tinerii au fost trimişi în judecată pentru că l-au lăsat fără bani pe card pe medicul angajat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu. Prin şantaj suspecţii ar fi obţinut şi o maşină de lux. În cursul lunii martie 2014, Muntean Alexe Cătălin prin exercitarea unor acte de violenţă şi beneficiind de ajutorul lui Văduva Alexandru Emanuel şi a lui Radu Ilarie a constrâns o persoană să îi remită un autoturism.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS