10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljIPJ Dolj a prezentat bilanţul activităţii din anul 2014

IPJ Dolj a prezentat bilanţul activităţii din anul 2014

bilant ipj dolj
Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj şi-a prezentat la sfârşitul săptămânii trecute bilanţul activităţii din anul 2014. Evenimentul a avut loc vineri, în amfiteatrul „General Ion Eugen Sandu” al IPJ Dolj, în prezenţa prefectului judeţului Dolj, Sorin Răducan, a reprezentanţilor unităţilor de parchet şi instanţelor de judecată, dar şi a reprezentanţilor conducerii Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, Grupării de Jandarmi Mobile Craiova, Poliţiei de Frontieră, Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi ai societăţii civile. Întâlnirea a fost deschisă de şeful IPJ Dolj, comisar şef de poliţie dr. Constantin Nicolescu, acesta prezentând în alocuţiunea sa principalii indicatori de evaluare a performanţei şi activităţile desfăşurate de poliţiştii doljeni pe parcursul anului 2014.

Combaterea criminalităţii a reprezintat una din direcţiile de acţiune ale poliţiştilor doljeni, iar în urma activităţilor întreprinse în anul precedent rezultatul a fost unul pe măsura eforturilor depuse, reuşindu-se reducerea numărului total al infracţiunilor sesizate de către cetăţeni cu 8,38% (cu 1.742 mai puţine ca în anul 2013). La acest capitol, statisticile scot în evidenţă faptul că numărul infracţiunilor sesizate în anul 2014 a fost cel mai mic din ultimii cinci ani. Cea mai semnificativă scădere a infracţiunilor sesizate este dată de infracţiunile de natură judiciară, care au înregistrat o scădere cu 15% (cu 1.593 mai puţine ca în anul 2013), în timp ce infracţiunile de natură economico-financiară au înregistrat o creştere cu 9% (cu 377 mai multe ca în anul 2013). În anul 2014 infracţiunile contra patrimoniului au cunoscut, de asemenea, o scădere semnificativă, cu 19%, (cu 1.734 mai puţine ca în anul 2013), iar dintre acestea infracţiunile de furt s-au diminuat cu 15% (cu 863 mai puţine ca în anul 2013).

Aceeaşi tendinţă descendentă a fost înregistrată şi în cazul furturilor din locuinţe, al căror număr a scăzut cu 11%, al furturilor din societăţi comerciale – scădere cu 9 %, al furturilor din buzunare – diminuare cu 14 % şi al furturilor din autoturisme – scădere cu 20 %.

De menţionat este faptul că în 2014, ca urmare a activităţilor întreprinse de către poliţişti, infracţionalitatea stradală sesizată în judeţul Dolj a scăzut cu 13% (cu 124 mai puţine cazuri ca în anul 2013).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS