10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljJandarmii doljeni sărbătoresc Ziua Unirii Principatelor

Jandarmii doljeni sărbătoresc Ziua Unirii Principatelor

Cu prilejul sărbătoririi a 156 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Mihai Bravul” Dolj şi Grupării de Jandarmi Mobile „Fraţii Buzeşti” Craiova va avea loc, astăzi, la ora 12.00, o expunere susţinută de către prof. univ. dr. Sorin Damean, privind istoricul şi însemnătatea Zilei Unirii Principatelor Române, la care vor participa cadrele militare şi a personalul civil al celor două unităţi.

La activităţile ce se vor desfăşura sâmbătă, 24 ianuarie, în Piaţa A. I. Cuza din Craiova, o delegaţie de militari din cadrul I.J.J. Dolj şi G.J.Mb. Craiova va participa, alături de reprezentanţii autorităţilor publice locale, la ceremonialul militar şi religios consacrat Zilei Unirii Principatelor, ocazie cu care vor fi depuse jerbe de flori la monumentul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, iar un pluton din cadrul G.J.Mb. Craiova va lua parte la constituirea Gărzii de Onoare.
Pe timpul desfăşurării manifestărilor organizate în municipiul Craiova şi municipiul Băileşti cu prilejul sărbătoririi a 156 de ani de la Unirea Principatelor, efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova şi Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj, în cooperare cu I.P.J. Dolj, I.S.U. Dolj, Poliţia Locală Craiova şi Poliţia Locală Băileşti, vor asigura măsurile de ordine publică în vederea prevenirii oricăror acte de tulburare a ordinii publice şi asigurarea unui climat civic corespunzător desfăşurării activităţilor publice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS