10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDouă cazuri de gripă apărute în Dolj

Două cazuri de gripă apărute în Dolj

Săptămâna aceasta au fost confirmate primele două cazuri de gripă din acest sezon.  Este vorba despre un copil care are mai puțin de un an și un adult. Cele două cazuri sunt confirmate de Institutul Cantacuzino, cu virus gripal tip AH3 un caz şi virus gripal tip B- un caz. A crescut și numărul virozelor respiratorii care au ajuns la 2.036, dar și numărul cazurilor de pneumonie 839.

Sezonul rece favorizează apariția bolilor de sezon, dar şi acutizarea unor boli cronice preexistente. Bolile de sezon sunt guturaiul, virozele respiratorii, pneumopatiile, gripa şi alte afecţiuni acute din sfera ORL. Ele pot surveni în orice anotimp, dar incidența lor este crescută în acest sezon tocmai din cauza aerului rece care favorizează scăderea imunității locale şi generale a organismului şi creşterea circulaţia germenilor.

Medicii recomandă pentru prevenirea acestor afecțiuni evitarea colectivităţilor supraaglomerate, spălatul mâinilor cu apă caldă și săpun după strănutat sau tuse, evitarea vizitelor la persoanele bolnave, aerisirea încăperilor la domiciliu sau la locul de muncă, alimentație sănătoasă cu multe fructe și legume cu aport crescut de vitamine .

Editor: Mariana Butnariu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS