22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: 14 persoane de la Taxe şi Impozite bănuite de comiterea de infracţiuni economice, reţinute

Craiova: 14 persoane de la Taxe şi Impozite bănuite de comiterea de infracţiuni economice, reţinute

În urma percheziţiilor efectuate ieri,  de către poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sprijiniţi de lucrători ai altor structuri din cadrul IPJ Dolj, la locuinţele unor foşti sau actuali angajaţi ai Direcţiei de Impozite şi Taxe din cadrul Primăriei Municipiului Craiova au fost conduse la sediul poliţiei 25 persoane suspectate de comiterea mai multor infracţiuni economice. Ca urmare a cercetărilor efectuate s-a  pus în mişcare acţiunea penală şi s-a luat măsura reţinerii pe o perioadă de 24 ore față de 14 persoane, cu vârste cuprinse între 38 şi 56 de ani, toate din Craiova.
În cursul zilei de astăzi persoanele reţinute urmează să fie prezentate Judecătorului de Drepturi şi Libertăţi din cadrul Judecătoriei Craiova cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit anchetatorilor, persoanele în cauză, în calitate de funcţionari ai Direcţiei de Impozite şi Taxe din Cadrul Primăriei Municipiului Craiova, în perioada 2007-2014, au şters din evidenţa fiscală informatizată mai multe debite din amenzi, în baza unor sentinţe civile fictive şi a unor chitanţe nereale.
Aceştia au acordat nejustificat facilităţi fiscale unor persoane care nu aveau dreptul şi care nu se încadrau în prevederile legale ori au anulat mai multe chitanţe prin care au fost încasate taxe judiciare de timbru, în scopul de a obţine un beneficiu material pentru sine sau pentru altul.
Din investigaţii s-a fost stabilit un prejudiciu al bugetului local de aproximativ 650.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS