8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTrei dintre traficanţii de minore din Olt, reţinuţi pentru 24 de ore

Trei dintre traficanţii de minore din Olt, reţinuţi pentru 24 de ore

Procurorii DIICOT Olt au emis ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore pe numele a trei dintre persoanele ridicate ieri sub acuzaţia de trafic de persoane şi trafic de minori.

Este vorba despre liderul grupării, Leontin Teodor Andronache, din Studina, şi despre fraţii Cosmin Drăguţ şi Ionuţ Drăguţ, din comuna Studina, pe numele ultimului dintre ei fiind emisă ordonanţă de reţinere în lipsă. Primii  doi au fost prezentaţi joi după-amiază Tribunalului Olt, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, însă până la închiderea ediţiei magistraţii nu se pronunţaseră  în cauză.

Potrivit anchetatorilor, gruparea era formată din cinci persoane, lider fiind Leontin Teodor Andronache, care în perioada 2011-2015 ar fi racolat mai multe tinere şi minore din  judeţele Galaţi, Iaşi, Ilfov, Bucureşti, Gorj, Buzău, Olt şi Dolj, pe care le-au plasat ca prostituate în cluburi de noapte din străinătate. Oamenii legii spun că tinerele recrutate erau transportate şi exploatate sexual, prin plasarea ca prostituate, în cluburi din Germania, Irlanda şi Belgia, membrii grupării  obţinând în urma activităţii infracţionale aproximativ 200.000 de euro.
În urma percheziţiilor făcute miercuri la domiciliile suspecţilor  au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor un autoturism, documente, carduri bancare, 22.250 de lei şi 4.400 de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS