14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjProcesul poliţiştilor bătăuşi a rămas în pronunţare

Procesul poliţiştilor bătăuşi a rămas în pronunţare

Ion Cucăilă a rămas inapt de muncă după bătaia primită  (Foto: Eugen Măruţă)
Ion Cucăilă a rămas inapt de muncă după bătaia primită (Foto: Eugen Măruţă)

Sentinţa în procesul polițiștilor Ionuț Cătălin Radu și Nelu Popescu, precum și al jandarmului Alin Ion Văduva, acuzaţi că au bătut un gorjean, a rămas ieri în pronunţare. Avocații au cerut condamnarea celor trei și obligarea lor la plata de daune morale de câte 100.000 de euro fiecare, dar și plata unei rente, pentru că Ion Cucăilă, victima, nu mai este apt de muncă. „Am cerut acordarea unei rente, pentru că Ion Cucăilă a fost declarat inapt, printr-un document medical, de a efectua vreo muncă chiar și ușoară. Nu are voie să facă eforturi fizice“, a spus Liliana Clima, avocata lui Cucăilă. Florin Homescu, avocatul lui Nelu Popescu, a declarat, în pledoaria finală, că diagnosticul lui Cucăilă ar fi putut să apară și în urma căzăturii victimei din noaptea evenimentului.
„Serviciul de Medicină Legală a confirmat că leziunea suferită putea să fie produsă ca urmare a căzăturii de lângă pompa de apă, la care au asistat mai mulți martori. Medicii nu exclud alt mecanism de producere a leziunii. De asemenea, nu există nici un indiciu clar care din cei trei inculpați au aplicat lovitura care ar fi dus la producerea traumatismului. În aceste condiții vă solicit achitarea inculpatului“, conform avocatului.

Bătut de oamenii legii

Dorin Giorgi, avocatul jandarmului Alin Ion Văduva, a cerut achitarea acestuia, pentru că nimeni nu l-a văzut lovind victima și chiar Ion Cucăilă a precizat că nu știe dacă a fost lovit de jandarm.
„Nu rezultă în nici un fel vinovăția inculpatului trimis în judecată. În rechizitoriu se face doar o singură afirmație cu privire la acesta. Nu există vreo probă la dosar din care să reiasă că Văduva a lovit partea vătămată. Eventuala lovitură care a dus la leziunea care i-a pus viața în pericol nu a fost aplicată sub nici o formă de Văduva. Chiar și Ion Cucăilă a spus în declarația pe care a dat-o că nu poate să precizeze dacă a fost lovit de Văduva Alin Ion“, a menţionat apărătorul jandarmului. Ion Cucăilă a ajuns pe patul de spital, după ce a fost zdrobit în bătaie de oamenii legii. „În dimineaţa zilei de 5 septembrie 2013, cei trei inculpaţi, în sediul Poliţiei Târgu Jiu, au agresat pe partea vătămată Cucăilă Ion, din Târgu Jiu, lovindu-l cu picioarele şi bastonul în abdomen, producându-i acestuia leziuni traumatice ce au necesitat pentru vindecare 35-40 de zile de îngrijiri medicale şi care i-au pus în primejdie viaţa. Avându-se în vedere intensitatea loviturilor aplicate victimei cu picioarele şi bastonul, zona vizată, respectiv abdomenul, precum şi rezultatul produs, s-a concluzionat de procuror că inculpaţii au acţionat cu intenţia indirectă de a suprima viaţa victimei“, potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS