11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOlt: O femeie a murit într-un accident de muncă la Alro Slatina

Olt: O femeie a murit într-un accident de muncă la Alro Slatina

O femeie de 53 de ani, din Slatina, angajată a Alro, a murit astăzi, în urma unui accident de muncă, scrie gazetanoua.ro.

Accidentul de muncă s-a petrecut astăzi, în jurul orei 9.00, când Victoriţa Costache a fost strivită de remorca unui tractor, în timp ce încerca să intre în Hala numărul trei a uzinei de aluminiu. Femeia a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, însă medicii nu i-au putut salva viaţa. Şoferul tractorului, un bărbat de 57 de ani, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero.
„În data de 22 ianuarie, ora 10.35, am fost sesizaţi telefonic de către inspectorii responsabili cu protecţia şi securitatea în muncă ai unei societăţi comerciale despre faptul că o persoană de 53 de ani, din Slatina, în jurul orei 9.05, în timp ce se afla de serviciu, a suferit un accident de muncă, fiind transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. La faţa locului s-a deplasat echipa operativă, din primele verificări stabilindu-se că persoana respectivă a fost lovită de un tractor aflat în mers. A fost identificat conducătorul tractorului în cauză, în persoana unui bărbat de 57 de ani, din Slatina, care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero. Victima a decedat, ulterior. Cercetările continuă pentru stabilirea cercetărilor în care s-a produs evenimentul”, a declarat comisarul Iulian Nicolae, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

O anchetă în această cauză a deschis şi Inspectoratul Teritorial de Muncă, inspectorii acestei instituţii cercetând dacă au fost respectate toate normele de siguranţă. „În jurul orei 9.05, această femeie, în timp ce voia să intre în hala de depozite aluminiu, Hala numărul trei, a fost prinsă de un trailer între acesta şi tocul uşii de la intrare. A fost dusă imediat la spital şi s-a constatat decesul în jurul orei 12.40. Am fost anunţaţi imediat şi o echipă de inspectori s-a deplasat la societate şi a început cercetarea”, a declarat inspectorul Florin Fumureanu, adjunct al ITM Olt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS