6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljStudentul acuzat că a furat un pistol, sub control judiciar

Studentul acuzat că a furat un pistol, sub control judiciar

Studentul vâlcean a fost acuzat că a fugit cu un pistol dintr-un magazin de arme de pe strada Brestei din Craiova (Foto: Arhiva GdS)
Studentul vâlcean a fost acuzat că a fugit cu un pistol dintr-un magazin de arme de pe strada Brestei din Craiova (Foto: Arhiva GdS)

Studentul vâlcean acuzat că, pe 21 octombrie 2014, a furat un pistol dintr-un magazin de arme și muniții de pe strada Brestei din Craiova, va fi judecat sub control judiciar. Aceasta este hotărârea luată vineri de Judecătoria Craiova, care a dispus eliberarea din arest a inculpatului.
Pe 21 octombrie, anul trecut, polițiștii erau anunțați de vânzătorul unui magazin de arme și muniții de pe strada Brestei din Craiova despre faptul că un tânăr a furat un pistol expus la vânzare și a fugit către cartierul Cernele. Suspectul a fost prins în scurt timp de polițiști, la intersecția străzilor Transilvania și Libertății, iar asupra lui a fost găsită arma furată din magazinul de pe strada Brestei. Ulterior, oamenii legii au stabilit că tânărul se numește Alexandru Andrei Buză, de 21 de ani, din Drăgășani, Vâlcea, care locuiește la căminele de pe strada Brestei, fiind student la Facultatea de Educație Fizică și Sport. Din primele cercetări ale poliţiştilor de la Secția 1 s-a stabilit că, în ziua respectivă, în jurul prânzului, Alexandru Buză a trecut strada și a intrat în magazinul de arme, unde i-a cerut vânzătorului să-i arate un pistol neletal, marca Mauser, în valoare de 1.000 de lei, susținând că vrea să-și cumpere o armă de autoapărare. După ce s-a uitat la pistolul cu bile de cauciuc, tânărul i-a cerut vânzătorului să-i arate altă armă, iar când bărbatul s-a întors cu spatele a rupt-o la fugă.
Alexandru Andrei Buză a fost arestat preventiv pe 22 octombrie, iar la începutul lunii noiembrie a fost trimis în judecată pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. În ședința din 16 ianuarie, Judecătoria Craiova a hotărât să înlocuiască măsura arestului preventiv cu controlul judiciar pentru 60 de zile. Timp de două luni, inculpatul este obligat să se prezinte la instanţa de judecată când este chemat, să se prezinte la Poliţia Drăgăşani conform unui program de supraveghere, să nu plece din țară și să nu deţină și folosească arme. Hotărârea instanței a fost contestată de procurori, contestația anchetatorilor urmând să fie judecată de magistrații de la Tribunalul Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS