6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalŞoferii mehedinţeni, sancţionaţi cu amenzi de peste 62.000 de lei

Şoferii mehedinţeni, sancţionaţi cu amenzi de peste 62.000 de lei

În ultimele 72 de ore, poliţiştii Serviciului Rutier și Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Drobeta Turnu Severin au acţionat pentru identificarea şoferilor care nu respectă regulile de circulație și pentru prevenirea evenimentelor rutiere grave.

Ofiţerii şi agenţii de poliţie au urmărit conştientizarea conducătorilor de autovehicule şi a pasagerilor asupra importanţei utilizării centurii de siguranţă, respectarea prevederilor legale privind circulaţia pietonilor, depăşirea, acordarea de prioritate, starea tehnică a autovehiculelor dar și depistarea conducătorilor auto care consumă alcool la volan.
În perioada 16-18.01.2015, poliţiştii au controlat 367 autovehicule și au legitimat un număr de 373 persoane, constatând 361 bateri la regimul circulaţiei pe drumurile publice, în valoare 62.332 lei.
Au fost sancţionaţi 55 conducători auto care au depăşit viteza legală pe diferite sectoare de drum şi 89 şoferi care nu purtau centura de siguranţă. Poliţiştii au mai aplicat 11 sancţiuni contravenţionale pentru defecţiunile tehnice constatate, iar 9 sancţiuni au fost aplicate pietonilor pentru traversări neregulamentare. Totodată, au fost reținute în vederea suspendării 10 permise de conducere, au fost retrase 8 certificate de înmatriculare și au fost constatate 2 infracțiuni la regimul rutier.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS