3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCanalizarea și infrastructura, marile probleme din Bariera Vâlcii

Canalizarea și infrastructura, marile probleme din Bariera Vâlcii

Cei mai mulți dintre oameni, întrebați care sunt problemele în Bariera Vâlcii, vorbesc despre infrastructură. În imagine este strada Bariera Vâlcii, unde se desfășoară de anul trecut lucrări de reabilitare a carosabilului, dar și a canalizării. (Foto: Traian Mitrache)
Cei mai mulți dintre oameni, întrebați care sunt problemele în Bariera Vâlcii, vorbesc despre infrastructură. În imagine este strada Bariera Vâlcii, unde se desfășoară de anul trecut lucrări de reabilitare a carosabilului, dar și a canalizării. (Foto: Traian Mitrache)

Canalizarea, circulația rutieră și pietonală, noroaiele și inundațiile. Acestea sunt cele mai mari probleme ale cetățenilor care locuiesc în cartierul Bariera Vâlcii și care miercuri, 21 ianuarie, începând cu ora 17.00, se vor întâlni cu primarul și cu autoritățile locale la Școala „Ion Țuculescu“, în cadrul proiectului „Fii vocea cartierului tău!“, organizat de Gazeta de Sud în parteneriat cu Primăria Craiova.
Cele mai mari probleme ale craiovenilor din Bariera Vâlcii se învârt în jurul lucrărilor de canalizare și al reabilitării străzii principale. Aceștia vor putea să discute despre ele cu primarul Craiovei, dar și cu reprezentanții direcțiilor și regiilor subordonate primăriei, în cadrul întâlnirii „Fii vocea cartierului tău!“, ce va avea loc miercuri, 21 ianuarie, de la ora 17.00, la Școala „Ion Țuculescu“.

„Traficul este cea mai mare problemă“

De când a intrat în reabilitare, strada Bariera Vâlcii ridică multe probleme cetățenilor. GdS a mers la fața locului pentru a vorbi cu oamenii înainte de întâlnirea pe care aceștia o vor avea cu autoritățile. „Traficul este cea mai mare problemă. Circulația s-a oprit definitiv aici și trebuie ocolit foarte mult. Ajungi cu nămoalele până la genunchi acasă“, povestește Cristi. „Este nămolul până la gleznă. Această firmă care a lucrat a spart țevile de apă, de canalizare. Am rămas fără apă, iar canalizarea a fost spartă și am plătit bani din buzunar ca să o refacă. Firma a participat doar cu manopera. Mai e ceva: cablurile aeriene ar fi trebuit băgate în subteran. Sunt prea mulți stâlpi, eu așa văd situația“, consideră Marin Șoacă. GdS a relatat în mai multe rânduri despre lucrările la strada principală, realizate de firma Imob Lux Construct. Firma s-a confruntat cu probleme legate de conducte vechi, care s-au spart atunci când s-a intervenit în subteran.

Termocentrala și inundațiile

Alți cetățeni consideră o problemă termocentrala aflată în zonă. „Se vede clar. Avem termocentrala lângă noi, iar atunci când plouă, curge condensul acela pe noi. Este zgomot, cenușă și sunt noroaie“, spune Ilie. Pe de altă parte, nici inundațiile nu îi ocolesc pe cei din Bariera Vâlcii. Ele au apărut mai ales după începerea lucrărilor pe masterplanul de apă și canalizare. „Toată apa de pe stradă vine în curți. Aici trebuia să se facă un cămin, o pompă. Văd că au săpat anul trecut, au astupat și au plecat. Acum au zis că încep iar prin februarie-martie. Probleme sunt multe, trebuia să bage măcar piatră pe aici“, explică Marian Geangu, care locuiește pe una dintre multele străzi ce au această problemă. Alt exemplu vine de pe strada Murelor. „Problema drumului este cea mai mare. Duc fata la școală în cizme. Cea mai mare problemă au făcut-o când au ridicat prea mult nivelul străzii. Intră apa în curte, în garaje. Au venit, au pus niște piatră… E vai de mamă de om drumul!“, spune domnul Giuroiu.

Mari lipsuri la transportul în comun

Altă craioveancă atrage atenția și asupra transportului în comun. „În primul rând, drumul este cum este și nu prea avem microbuze și autobuze cu care să putem merge. Eu merg pe jos până la gară. Într-adevăr, sunt două autobuze la dezbenzinare, dar nu poți să le iei de acolo. Este unul la 7.00, altul la 12.00 și încă unul seara la 17.00, ceea ce e inadmisibil pentru că nu poți pleca la serviciu, spre exemplu, la ora 6.00. Sper să fie mai bine, fiindcă e foarte greu“, spune Geta Crăcea.

Stâlpii, tot pe mijlocul trotuarului

Problemele oamenilor din acest cartier mai sunt legate și de câțiva stâlpi de pe trotuarele străzii Bariera Vâlcii, care au rămas în mijlocul drumului. GdS a relatat această problemă în urmă cu câteva luni, însă constructorul explicase că era vorba despre o situație deosebită, stâlpii fiind situați lângă o benzinărie. „Stâlpii trebuie așezați la cel puțin zece metri față de linia de gaz. Este vorba doar despre câțiva. Acolo vom face o alveolă în spate, ca trotuarul să rămână de 1,2 metri“, spunea, la acea vreme, reprezentatul Imob Lux Construct. Totodată, mai mulți comercianți se plâng că afacerile le-au fost închise odată cu deschiderea șantierului de pe strada Bariera Vâlcii, iar alți locatari consideră că este o problemă și la capitolul salubritate, unele coșuri de gunoi nefiind golite de câteva luni. Nu în ultimul rând, pe strada Viilor, localnicii se plâng de un miros foarte urât de la un canal care se umple cu apă și cu gunoaie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS