8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDoliu şi jale la Rovinari

Doliu şi jale la Rovinari

Peste o mie de persoane au participat ieri la înmormântarea celor şase copii şi a tatălui lor, decedaţi la începutul acestei săptămâni, în urma intoxicaţiei cu monoxid de carbon. Un sobor de 14 preoți a oficiat slujba religioasă. Persoane care nu au avut vreodată legătură cu familia Bumbu au ţinut să fie prezente la înmormântare. O familie întreagă a pierit, iar tragedia a marcat pe toată lumea. A fost şi motivul pentru care autorităţile locale au decis ca ieri să fie zi de doliu în Rovinari. Este greu de imaginat ce era în sufletul mamei care a condus cele şapte sicrie pe ultimul drum.

Sicrie albe pentru copii

Cei care au făcut parte din cortegiul funerar nu şi-au putut stăpâni lacrimile când au văzut durerea mamei, căreia i-au secat lacrimile de atâta plâns. Din dragoste pentru copiii săi şi pentru a avea cu ce să îi crească, mama a plecat la muncă în străinătate. Aceasta a luat decizia de a merge în Italia pentru că acasă nu şi-a găsit de lucru pentru un salariu care să asigure traiul celor opt membri ai familiei. Femeia a fost înconjurată ieri de compasiunea celor apropiaţi şi de cea a necunoscuţilor mişcaţi de drama prin care trece. Solidaritatea de care au dat dovadă cetăţenii din Rovinari, şi nu numai, s-a văzut în ultimele două zile, când sute de oameni au venit să aprindă o lumânare la Catedrala din Rovinari. Aici au fost depuse şase sicrie albe cu trupurile copiilor. Un sicriu negru a fost ales pentru tatăl care a murit în floarea vârstei.
Complexul Energetic Oltenia a suportat costurile înmormântării, iar Primăria Rovinari s-a ocupat de organizarea pomenii. „Am făcut tot ce se mai putea face pentru a fi alături de această femeie. Este important în astfel de momente să preia cineva din povară. Este o durere pe care noi nu o putem înţelege. O mamă care îşi pierde cei şase copii şi soţul trece prin clipe greu de descris în cuvinte. Oamenii s-au cutremurat când au aflat ce s-a întâmplat“, a spus Constantin Podaru, administratorul public al Primăriei Rovinari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS