21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUn craiovean a fost arestat pentru evaziune fiscală în valoare de peste 890.000 de lei

Un craiovean a fost arestat pentru evaziune fiscală în valoare de peste 890.000 de lei

Un craiovean în vârstă de 44 de ani a fost introdus în arestul inspectoratului, pe bază de ordonanţă de reţinere, pentru că este bănuit de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi înşelăciune.
Din cercetările poliţiştilor Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice a rezultat faptul că Ionescu Marius, în calitate de administrator a două societăţi comerciale, ambele cu sediul în localitatea Perişor, în perioada iunie – decembrie 2009, nu a evidenţiat în contabilitatea societăţilor livrările de produse agricole efectuate sustrăgându-se astfel de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat. Prejudiciul se ridică la suma de 890.715 lei şi reprezintă TVA şi impozit pe profit.
Totodată, din cercetări s-a stabilit faptul că acesta a indus în eroare reprezentanţii unei alte societăţi comerciale din Alexandria, cu ocazia unor tranzacţii privind achiziţia de îngrăşăminte chimice, pesticide şi alte produse agricole, producând un prejudiciu societăţii fiind de 520.491 lei.
În cursul acestei zilei, inculpatul Ionescu Marius va fi prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj cu propunere de sesizare a instanţei de judecată în vederea emiterii mandatului de arestare preventivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS