6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMașinile înmatriculate în străinătate, verificate din nou în trafic

Mașinile înmatriculate în străinătate, verificate din nou în trafic

Polițiștii Biroului Rutier Craiova, însoțiți de „mascații“ Serviciului de Acțiuni Speciale și de inspectorii Registrului Auto Român (RAR), au ieșit ieri în trafic pentru a verifica autovehiculele înmatriculate în alte state. Filtre ale polițiștilor de la Rutieră au putut fi întâlnite pe principalele bulevarde din Craiova.
În total, oamenii legii au oprit în trafic și verificat aproape 200 de autovehicule înmatriculate în Bulgaria, Marea Britanie sau Italia, 45 de șoferi fiind sancționați pentru abaterile constatate. În numai câteva ore, polițiștii craioveni au dat amenzi în valoare totală de 11.850 de lei și au ridicat zece certificate de înmatriculare și tot atâtea seturi de plăcuțe de înmatriculare.
Cei care au rămas fără certificatele de înmatriculare și numerele mașinilor sunt șoferii care nu aveau polițe RCA, dar au fost și cazuri în care, chiar dacă aveau asigurări, acestea nu erau valabile.
„În principal, acțiunea a vizat autovehiculele înmatriculate în alte state, fiind verificată legalitatea documentelor autoturismelor și conducătorilor auto. Mulți şoferi nu au putut face dovada asigurării autoturismului, iar alții, care au avut asupra lor polițele RCA, în urma verificărilor s-a constatat că nu sunt valabile. În aceste cazuri s-a luat măsura sancționării contravenționale, iar ca măsură complementară s-a dispus reținerea certificatelor de înmatriculare și a plăcuțelor cu numerele de înmatriculare“, a declarat comisar-șef Emil Zuican, șeful Biroului Rutier Craiova.
Cei mai mulți șoferi sancționați ieri de polițiștii de la Rutieră au explicat că habar nu aveau că asigurările pe care le achitaseră nu erau valabile. Unul dintre șoferii trași pe dreapta, un bărbat de 46 de ani din localitatea Predești, care conducea un Mercedes înmatriculat în Italia, a început să facă scandal când polițiștii au încercat să-i ia numerele de pe mașină. Bărbatul a explicat că a uitat actele mașinii acasă, însă acest lucru nu i-a împiedicat pe polițiști să-i ia numerele de înmatriculare. „Fac abuz de putere! Nu poți să iei «tărgile» (plăcuțele de înmatriculare – n.r.) de pe mașină dacă eu le spun că în zece minute le aduc actele. Se poate întâmpla să uiți actele acasă“, a spus Gheorghe Romel.
După câteva zeci de minute, un amic al bărbatului a adus actele, însă polițiștii verificaseră deja Mercedesul în baza de date și au constatat că nu are o poliță RCA valabilă. Pentru că a făcut scandal și pentru că nu avea asigurare și nu a respectat dispozițiile polițiștilor, bărbatul a fost amendat cu suma totală de 2.975 de lei. În plus, oamenii legii i-au suspendat permisul de conducere pentru 30 de zile și i-au ridicat certificatul de înmatriculare și numerele mașinii.
Oamenii legii au mai precizat că astfel de acțiuni vor fi organizate în trafic și în perioada următoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS